De koers van Bitcoin en Ethereum afgebeeld voor een man die zich verveeld

De koers van Bitcoin en altcoins - Toch niet weer een range?!

We hebben eindelijk weer een groene week achter de rug! Bitcoin is precíes tot de $8700 gestegen, zoals vermoed. Ook is hier de verwachte afwijzing geweest. Maar nu ben ik bang dat we misschien weer in een range vast komen te zitten, met een sterke resistance op $8700 en een sterk support op $7350. Ethereum en Ripple laten helaas steeds minder kracht zien en zitten dan ook tegen een sterke resistance aan. Wat zal de koers van Bitcoin, Ethereum en Ripple komende weken doen? Ik zal mijn kijk er weer op geven in dit artikel.

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier al onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

Wat je gaat lezen:

 • Ik ben bang dat we nóg een saaie periode tegemoet gaan met Bitcoin.
 • Toch heb ik nog hoop dat Bitcoin ergens de komende weken hard en snel naar beneden zal 'spiken'.
 • Dit is het moment om goedkoop te kopen, want daarna zal de stijging weer doorgaan.
 • ALT/BTC pairs doen momenteel weinig, maar kunnen nog steeds hun stijging voortzetten.
 • ALT/USD pairs doen het minder, op XRP na. Die zit alleen tegen een resistance.
 • Dit betekent dat BTC/USD er nog slechter uitziet.
 • Wil je een gratis online Bitcoin training volgen van Patrick en mij? Donderdag 17 oktober ben je van harte welkom! Zet jezelf hier op de gastenlijst. 

De koers van Bitcoin (weekly) - Zet de bounce zich door?

Zoals gezegd, hebben we eindelijk weer een groene week gehad! Zoals verwacht is Bitcoin niet in één keer door de $8700 heen gebroken, dus dit was een mooie plek om je winsten te pakken. Toch was de afwijzing vanaf hier niet heel hard, dus dat is dan toch een klein teken van kracht. Door de retest van $8700 heeft Bitcoin alleen wel bevestigd dat dit sterke prijsniveau nu echt als resistance gezien kan worden. Dat betekent dat we 'vastzitten' tussen een zeer sterk support ($7350) en dit resistance level.

Een uitbraak hieruit is in dat geval altijd positief. Óf we mogen Bitcoin met korting kopen en we gaan daarna stijgen, óf we gaan gewoon weer lekker stijgen zonder daling. Als we maar uit die range komen. Ik ben nog steeds sterk geneigd naar een korte harde daling richting de $6350. Toch staan mijn orders klaar op $7350 voor als ik het mis heb. 

Als Bitcoin toch besluit te gaan stijgen en boven de $8700 sluit, dan accepteer ik dat mijn hypothese niet klopte. In dat geval koop ik BTC bij een eerste test van dit level als support. 

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Bitcoin stijgt lekker door en sluit boven de $8700. In dit geval wacht ik op een retest van dit level en koop ik Bitcoin met de verwachting dat we verder stijgen. Target: $14.000. Dit scenario zie ik als minder waarschijnlijk.
 • Bitcoin bouncet bij de $7300 - $7400. Hier heb ik mijn orders staan met een scherpe stop-loss. Mijn target blijft dan nog steeds $8700. Dit scenario is al een stuk waarschijnlijker. 
 • Capitulation. Dit is nog steeds het beste scenario in mijn ogen. Dit gebeurt als mensen in paniek raken. Bitcoin moet dan door de $7300 breken, waarna het hard zal gaan. Ik verwacht dan een snelle daling naar de $6350 (wick) waarop ik lekker veel zal kopen. Eerste target is dan $7300, maar ik ga er vanuit dat dit precies nodig is om weer verder te gaan met de bull market. Ik zal dan niet snel meer verkopen. Dit is mijn ogen het meest waarschijnlijke, maar misschien word ik verblind door hoop.

Image
De weekly grafiek van Bitcoin in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

De koers van Bitcoin (daily) - Toch niet weer een range?!

Ik zal eerlijk bekennen dat ik niet had verwacht dat we in een range terecht zouden komen nadat we naar beneden waren gebroken uit zo'n lange trading range als de vorige (bijna 100 dagen). Ik had meer actie verwacht, maar het is gewoon weer heel erg saai. Ook nu lijken we weer 'vast' te zitten tussen de $7700 en $8700. Een uitbraak naar boven wordt direct opgevolgd door een enorm weerstandsgebied tussen de $9100 en $9300, dus ik denk dat we eerder naar beneden zullen breken. Ook is $7700 al meerdere malen getest en hoe vaker een level is getest, hoe groter de kans is dat deze breekt.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • We stijgen uit de range en sluiten boven de $9300. Dan, en alleen dan zal ik op de daily weer bullish worden. Maar vooralsnog zie ik dit niet zo snel gebeuren. Áls dit gebeurt, dan denk ik alleen wel dat we weer een héle mooie bullish periode tegemoet gaan. Targets liggen hoog.
 • We bouncen vanaf $7350 en gaan weer lekker verder stijgen. Het eerste target zal dan $8700 zijn. Deze lijkt me voor komende week het meest waarschijnlijk. Hoewel het me ook niks zal verbazen als er weer niks gebeurt.
 • We zakken door richting de $6450. Hier mogen we een harde stijging verwachten. Dan zal het eerste target $7700 zijn. Dit is minder waarschijnlijk dan optie 2, maar waarschijnlijker dan optie 1.

Image
De daily grafiek van Bitcoin in Tradingview.

De koers van Ethereum (ETH/BTC) - Eerste tekenen van zwakte

Het leek zo goed te gaan met ETH/BTC, maar de eerste tekenen van zwakte laten zich zien. Ethereum heeft op de daily grafiek een fake-out gehad boven de resistance lijn van ₿0.0222. Dat is altijd een slecht teken. Bovendien zien we dat er een duidelijke RSI divergence is ontstaan. Dit is vaak het moment om je winsten uit te betalen en af te wachten wat de koers gaat doen.

Op de weekly zijn we boven de ₿0.0221 gewickt, maar vooralsnog is het ETH nog niet gelukt om hierboven te sluiten. We zijn voor alts nog niet de bear market uit en we zitten tegen een resistance aan. Dat is vaak een teken dat we weer (even) gaan dalen. Máár mocht ETH wél hierboven sluiten, dan slik ik al mijn woorden in en denk ik dat we hele mooie tijden voor Ethereum mogen verwachten. Voor nu is dat alleen nog echt te vroeg en ik denk ook dat we nog even geduld moeten hebben.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Opnieuw een daily close boven ₿0.02226 is een zeer sterk signaal. Target: ₿0.02511581.
 • Als we op de daily closen onder ₿0.02102, dan verwacht ik dat we gaan dalen. In dat geval is het wel belangrijk dat we een higher low maken (hoger dan ₿0.0195, want anders zie ik dat we nog verder gaan zakken). Target is in dat geval ₿0.01838.
 • Een close op de weekly boven de ₿0.0221 is echt een heel sterk signaal. Target: ₿0.027.
 • Maar een weekly close onder de ₿0.0213 zou een heel zwak signaal zijn. Een daling naar de ₿0.01885 is dan realistisch.

Weekly grafiek van ETHBTC

Image
De weekly grafiek van de koers van Ethereum in Tradingview.

Daily grafiek van ETHBTC

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum in Tradingview.

De koers van Ethereum (ETH/USD) - Nog steeds vast in de range

We hebben afgelopen week weer een leuke stijging gehad voor Ethereum ten opzichte van de dollar. Toch zitten we nog steeds vast in dezelfde range. De $200 was eerder een perfect moment om te shorten dan een goed signaal dat we weer verder omhoog gaan. De $200 dollar is weer getest als resistance en de prijs is hier duidelijk afgewezen. Een nieuwe test van de ondergrens van de range ($171) zou slecht nieuws zijn. Deze is al heel vaak getest en bij een volgende, kan dit zomaar voor een harde daling zorgen. Toch hoeft dit niet erg te zijn. Ik koop ETH tegen fikse kortingen voor $141

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een daily close boven de $211 is een enorm sterk teken. Dan mogen we weer een leuke bull market verwachten. Hoge targets! Vooralsnog zeer onwaarschijnlijk.
 • Een daily close op $171 kan een mooi koopmoment zijn, maar is gevaarlijk. Deze is al zo vaak getest, dat de kans steeds groter wordt dat we er doorheen zakken. Alleen doen met een scherpe stop-loss dus!
 • Een daily close ónder de $171 is bad news. Ik verwacht dat we dan hard zakken naar de $141.

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum (ETH/USD) in Tradingview.

Altcoins in het algemeen - het wachten is op Bitcoin

Altcoins zien er over het algemeen niet heel goed uit. Met name de ALT/USD pairs. Er gebeurt ook niet zo heel veel voor de meeste coins, met name doordat het niet duidelijk is wat Bitcoin precies wil. Ook hebben we op de ALT/BTC pairs meerdere fake-outs gezien en dat is vaak een slecht teken

Ripple laat vooralsnog wél kracht zien, maar zit nu tegen een hele sterke resistance aan. De kans dat hij hier weer zakt is heel erg groot. Máár als Ripple boven de 30 cent sluit op de weekly, dan ga ik heel veel kopen. Ik verwacht dan mega veel vuurwerk voor Ripple. Als die gaat, dan gaat die namelijk erg hard. Dat is dan ook de reden dat ik de kans klein zie dat dit nu gaat gebeuren, omdat de stijging tot nu toe heel langzaam was. Dat is niet 'des Ripples'.

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om een lang verhaal kort te maken, zal ik hieronder kort opsommen op welke moment ik actie onderneem. Let op! Dit is op dit moment mijn plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Ik koop:

 • Bitcoin, als Bitcoin de prijs van $7350 bereikt. Stiekem hoop ik echter op een lagere prijs. Target (weekly): $14.000. 
 • Bitcoin, als we capitulation krijgen en Bitcoin de prijs van $6350,- bereikt. Target (weekly): $14.000. 
 • Ethereum, als de daily boven de $211 sluit. Dan verwacht ik stijgingen richting de $200.
 • Ethereum, als de daily binnen de $141 bereikt. Target zal dan $171 zijn en wellicht hoger als de reactie hier goed is.
 • Ripple als de weekly boven de $0,30 sluit.
 • Altcoins, als ik meer duidelijkheid heb over wat Bitcoin van plan is.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Comments

Profile picture for user Derek Westra

Hoi Giet. Daarmee bedoel ik, dat aan de hand van de weekly grafiek, verwacht dat Bitcoin in ieder geval de $14.000 gaat halen. Voor die prijs zal ik dan ook mijn Bitcoin verkopen om vervolgens af te wachten wat de prijs hierna gaat doen :)