De koers van Bitcoin en Ethereum afgebeeld voor korting acties

De koers van Bitcoin en altcoins - We krijgen korting

Wat gaat de koers van Bitcoin en altcoins doen? Pfff... wat hebben we een saaie week achter de rug. Helaas is dit wel een slecht teken. Als de markt bullish was geweest, hadden we een harde bounce gehad na zo'n sterke daling. Wel moeten we de komende tijd echt scherp zijn als we nog goedkoop Bitcoin en altcoins willen inslaan. Ik heb namelijk sterk het idee dat we een enorme korting op Bitcoin en alts gaan krijgen die maar van korte duur is. Hieronder leg ik uit waarom ik dit denk.

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier al onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

Wat je gaat lezen:

 • Ik vermoed (en hoop) dat Bitcoin ergens de komende weken hard en snel naar beneden zal 'spiken'.
 • En vervolgens hard en snel omhoog zal gaan om de bullish trend voort te zetten.
 • ALT/BTC pairs zien er nog steeds heel goed uit! 
 • ALT/USD pairs helaas minder.
 • Dat betekent dat BTC/USD er nog slechter uitziet.
 • We gaan kortingen krijgen, maar we moeten scherp zijn om deze te verzilveren.
 • Wil je een gratis online Bitcoin training volgen van Patrick en mij? Donderdag 10 oktober ben je van harte welkom! Zet jezelf hier op de gastenlijst. 

De koers van Bitcoin (weekly) - Saai en zwak

Er is weinig veranderd op de weekly grafiek van Bitcoin. We liggen momenteel nog steeds op de support van $7700. Dit is een sterk level, dus hier verkopen of shorten is geen goed plan. Toch vind ik de grafiek er zwak uitzien, want als het echt zo'n sterk level was, dan waren we hier hard omhoog gebouncet. Ik heb mijn orders dan ook rond de $7300-$7400 staan, maar een spontane wick richting de $6450 zal me ook niet verbazen. Dat is echter het moment dat je scherp moet zijn, want het zal maar van hele korte duur zijn dat je Bitcoin nog voor deze prijs mag kopen vermoed ik. 

Als Bitcoin toch besluit te gaan stijgen en boven de $8700 sluit, dan accepteer ik dat mijn hypothese niet klopte. In dat geval koop ik BTC bij een eerste test van dit level als support.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Bitcoin bouncet alsnog bij de $7700. Vorige week zei ik al dat een zwakke bounce een slecht teken zou zijn. Tot nu toe is de bounce heel zwak, dus dit scenario wordt steeds onwaarschijnlijker. Eerste target $8.700.
 • Bitcoin bouncet bij de $7300 - $7400. Hier heb ik orders staan met een scherpe stop-loss. Stiekem hoop ik op het scenario hieronder. Target ook hier $8.700.
 • Capitulation. Dit is mijn best-case scenario. Dit kan alleen gebeuren als mensen in paniek raken en we hard, snel en kort richting de $6350 gaan. Ik verwacht daarna een harde bounce die ons op de korte termijn weer richting de $7300 brengt, maar uiteindelijk zeker naar de $14.000. Dit is precies wat Bitcoin nodig heeft om de sterke groei voort te zetten.

Image
De weekly grafiek van Bitcoin in Tradingview. Hierop is duidelijk de support van $7700 te zien en de resistance van $8700

De koers van Bitcoin (daily) - Tijd voor fikse korting

Bitcoin ziet er op de daily ronduit zwak uit. We zijn keihard gezakt uit een trading range van bijna 100 dagen en de bounce daarna was heel zwak. We gaan $7700 voor de derde keer in korte tijd testen en dat is geen goed nieuws. Hoe vaker een level getest wordt, hoe zwakker deze zal worden. We liggen nu op ditzelfde support, en verkopen of shorten op support is dan nooit slim, dus ik wacht nog tot een definitieve break. Kopen doe ik in ieder geval nog niet. Ik hoop op een bounce bij $7350, maar mijn droom komt uit als ik nog Bitcoins mag kopen voor $6450. 

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • We bouncen vanaf $7350 en gaan weer lekker verder stijgen. Het eerste target zal dan $8700 zijn.
 • We zakken door richting de $6450. Hier mogen we een harde stijging verwachten. Dan zal het eerste target $7700 zijn.

Image
De daily grafiek van de koers van Bitcoin in Tradingview. Hierop is duidelijk de support van $7700 te zien en de resistance van $8700

De koers van Ethereum (ETH/BTC) - Sterk, maar moeite met resistance

De koers van Ethereum ten opzichte van Bitcoin ziet er sterk uit! Dit komt in mijn ogen met name doordat Bitcoin momenteel zo zwak is. ETH/BTC loopt hard tegen de resistance van ₿0.02188 aan te beuken en deze wordt nu alweer voor de 4e dag op rij getest. Het lijkt een kwestie van tijd tot deze doorbroken wordt, maar pas op met kopen, want je wilt niet kopen op resistance. 

Als we boven deze resistance-zone sluiten, ben ik zeer bullish. Toch heb ik het vermoeden dat waar we nu zitten, ook een trading range kan worden van enkele dagen/weken. Het hangt momenteel allemaal van grote broer Bitcoin af.

Ook op de weekly zitten we nog steeds middenin dezelfde resistance-zone. Een close hierboven zou wel echt top nieuws zijn! 

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een daily close boven ₿0.02226 is een zeer sterk signaal. Target: ₿0.02511581.
 • Een daily close onder ₿0.02102 betekent voor mij dat we gaan dalen. Het is belangrijk dat we dan een higher low maken (hoger dan ₿0.0195, want anders zie ik dat we nog verder gaan zakken). Target is in dat geval ₿0.01838.
 • Een weekly close boven de ₿0.0221 is een zeer sterk signaal. Target: ₿0.027.
 • Een weekly close onder de ₿0.0213 is een minder goed signaal. Een daling naar de ₿0.01885 is dan realistisch.

Weekly grafiek van ETHBTC

Image
De weeky grafiek van de koers van Ethereum in Tradingview. Hierop is duidelijk te zien dat Ethereum tegen de resistance van ₿0.0222 aanbeukt

Daily grafiek van ETHBTC

Image
Grafiek van Ethereum op de weekly op 7 oktober 2019

De koers van Ethereum (ETH/USD) - Iedereen wacht Bitcoin af

De koers van ETH/USD ziet er steeds zwakker uit, net als bij Bitcoin. We sloten afgelopen week af op support na een sterke daling, maar er is weinig reactie geweest. Ik vind dit een zwak signaal. Als er genoeg kopers waren geweest die Ethereum goedkoop vonden voor deze prijs, dan hadden we een sterkere stijging gezien. Toch liggen we nog steeds op support, dus alles kan gebeuren. Het lijkt er sterk op dat de markt eerst afwacht wat Bitcoin doet, voordat Ethereum hierop kan reageren. Laten we dus maar hopen dat er snel iets gebeurt. Verder is mijn mening hetzelfde als vorige week.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een daily close boven de $171 is een goed teken en dan verwacht ik stijgingen richting de $200.
 • Een daily close binnen de support van $160-$155 zone is een goed koopmoment mits je een goede stop-loss zet. Target zal dan $171 zijn en wellicht hoger als de reactie hier goed is.
 • Een daily close onder de $155 is een zeer slecht teken en dan kunnen we zomaar dalen naar $124.

Image
De weekly grafiek van de koers van Ethereum (ETH/USD) in Tradingview. Hierop is duidelijk te zien dat Ethereum tegen de resistance van $175 aanbeukt

Altcoins in het algemeen - speciale aandacht voor Ripple XRP

Voor de altcoins in het algemeen heb ik dezelfde mening als voor Ethereum. De ALT/BTC pairs zien er goed uit, maar de ALT/USD pairs zwakjes, en weer net even zwakker dan vorige week. Toch wil ik wel Ripple nog even uitlichten.

Ripple laat ten opzichte van Bitcoin een sterke stijging zien. Sinds de bodem is ze toch alweer 45% gestegen. Ook verbreekt ze belangrijke resistance levels, dus deze houd ik wel goed in de gaten. XRPUSD valt wat dat betreft nog wel tegen, maar als Ripple gaat, dan gaat ze hard.

Wat ik je nog echt wel wil meegeven is daarom: als Ripple boven de 30 cent sluit op de weekly, dan ga ik kopen. Ik verwacht dan heel veel vuurwerk voor deze coin.

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om een lang verhaal kort te maken, zal ik hieronder kort opsommen op welke moment ik actie onderneem. Let op! Dit is op dit moment mijn plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Ik koop:

 • Bitcoin, als Bitcoin de prijs van $7350 bereikt. Stiekem hoop ik echter op een lagere prijs. Target (weekly): $14.000. 
 • Bitcoin, als we capitulation krijgen en Bitcoin de prijs van $6350,- bereikt. Target (weekly): $14.000. 
 • Ethereum, als de daily boven de $171 sluit. Dan verwacht ik stijgingen richting de $200.
 • Ethereum, als de daily binnen de support van $160-$155 zone sluit. Niet volledig overtuigd, dus scherpe stop-loss. Target zal dan $171 zijn en wellicht hoger als de reactie hier goed is.
 • Ripple als de weekly boven de $0,30 sluit.
 • Altcoins, als ik meer duidelijkheid heb in wat Bitcoin van plan is.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto