De koers van Bitcoin en Ethereum afgebeeld voor verdrietig meisje

De koers van Bitcoin en altcoins - Een daling komende weken zou logisch zijn

We waren er al bang voor. We zitten inderdaad vast in een stevige range met Bitcoin. Er is weinig gebeurd op de weekly de afgelopen week. Maar! We hebben gister wél een mooie sluiting voor Bitcoin gehad op de daily grafiek!

Altcoins zien er nog steeds zwak uit op de ALT/USD-grafiek en helaas is ook Ripple deze week niet boven de 30 cent gesloten. Over het algemeen ben ik nog steeds bearish op Bitcoin en de altcoins. 

Wat zal de koers van Bitcoin, Ethereum en Ripple de komende weken doen? Ik zal mijn analyse geven in dit artikel.

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier al onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

Wat je gaat lezen:

 • We zitten nog steeds in een stevige range met Bitcoin.
 • Ik ben mijn hoop niet verloren dat Bitcoin ergens de komende weken hard en snel naar beneden zal 'spiken'.
 • Dit wordt het moment om goedkoop te kopen, want daarna zal de stijging weer doorgaan.
   
 • ALT/BTC pairs doen momenteel weinig, maar kunnen nog steeds hun stijging voortzetten.
 • ALT/USD pairs doen het steeds minder goed. Ripple is nog steeds goed om in de gaten te houden. Die zit alleen tegen een resistance.
 • Wil je een gratis online Bitcoin training volgen van Patrick en mij? Donderdag 24 oktober ben je van harte welkom! Zet jezelf hier op de gastenlijst. 

De koers van Bitcoin (weekly) - Er is niks veranderd

Ik heb het vorige week al benoemd dat dit kon gebeuren, maar we zitten inderdaad wederom in een wat saaiere periode. We hebben de week bijna op dezelfde prijs afgesloten als waarmee we de week begonnen zijn. Ik zal daarom vooral herhalen wat ik vorige week heb gezegd, want er is weinig veranderd.

We 'zitten vast' tussen een zeer sterk support ($7350) en een sterk resistance level ($8700). Een uitbraak hieruit is in mijn ogen altijd positief. Dat betekent namelijk dat:

 • Óf we mogen Bitcoin met korting kopen en we gaan daarna stijgen.
 • Óf we gaan gewoon weer lekker stijgen zonder daling.

Als we maar uit die range komen. Ik ben nog steeds sterk geneigd naar een korte harde daling richting de $6350. Toch staan mijn orders klaar op $7350 voor als ik het mis heb. 

Als Bitcoin toch besluit te gaan stijgen en boven de $8700 sluit, dan accepteer ik dat mijn hypothese niet klopte. In dat geval koop ik BTC bij een eerste test van dit level als support. 

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Bitcoin stijgt lekker door en sluit boven de $8700. In dit geval wacht ik op een retest van dit level als support en koop ik Bitcoin met de verwachting dat we verder stijgen. Target: $14.000. Dit scenario zie ik als minder waarschijnlijk.
 • Bitcoin bouncet bij de $7300 - $7400. Hier heb ik mijn orders staan met een scherpe stop-loss. Mijn target blijft dan nog steeds $8700. Dit scenario is al een stuk waarschijnlijker. Ik moet hierbij zeggen, hoe langer de range duurt, hoe lager ik mijn target zet. Ik begin langzaam aan ook te neigen naar $7000.
 • Capitulation. Dit is het beste scenario als je nog goedkoop Bitcoin wilt kopen. Dit kan gebeuren als Bitcoin door de $7300 breekt en mensen in paniek raken. Ik hoop dan op een snelle daling richting de $6350 die volledig opgekocht wordt (mede door mijn orders). Als de prijs dan snel weer boven de $7300 sluit, gaan we een mooie periode tegemoet. Dit is mijn ogen het meest waarschijnlijk, maar misschien word ik verblind door hoop.

Image
Bitcoin Koers - weekly grafiek 21 oktober 2019

De koers van Bitcoin (daily) - Het ziet er al wat beter uit!

Het slechte nieuws is dat we nog steeds in de range zitten. Het goede nieuws is dat we binnen deze range wel een mooie sluiting hebben gehad van Bitcoin. Hij is door de sterke resistance zone van $8200 gebroken en wist hier ook te sluiten.

Dit level wordt, terwijl ik dit schrijf, getest als support en als dit level het weet te houden dan is dat een goed teken! Volgens mijn analyse kunnen we dan op de korte termijn weer richting de $8700 gaan, maar of het genoeg is om uit de range te breken, moet nog blijken.

Een uitbraak naar boven wordt namelijk direct opgevolgd door een enorm weerstandsgebied tussen de $9100 en $9300, dus ik denk dat we toch eerst nog een daling nodig hebben om hier doorheen te kunnen breken. Ook is $7700 al meerdere malen getest en hoe vaker een level is getest, hoe groter de kans is dat deze breekt.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 1. We stijgen door uit de range en sluiten boven de $9300. Dan, en alleen dan zal ik op de daily weer bullish worden. Maar vooralsnog zie ik dit niet zo snel gebeuren. Áls dit gebeurt, dan denk ik alleen wel dat we weer een héle mooie bullish periode tegemoet gaan. Targets liggen hoog.
 2. We bouncen vanaf hier en gaan weer lekker verder stijgen. Het eerste target zal dan $8700 zijn. Deze lijkt me voor komende week het meest waarschijnlijk.
 3. We zakken door richting de $6350. Hier mogen we een harde stijging verwachten. Dan zal het eerste target $7700 zijn. Dit is minder waarschijnlijk dan optie 2, maar een stuk waarschijnlijker dan optie 1 in mijn ogen.
 • Ik stap alleen in bij scenario 1 en 3. Scenario 2 vind ik te veel risico voor te weinig winst. Het wordt dus weer vooral afwachten deze periode.

Image
Bitcoin Koers - daily grafiek 21 oktober 2019

De koers van Ethereum (ETH/BTC) - Zwak, maar we kunnen bouncen

Als je ETH/BTC tradet, dan heb je hopelijk je winsten uitbetaald na het lezen van mijn vorige artikel. Na de fake-out en RSI divergence zijn we inderdaad weer een stuk gezakt (± 5%). We hebben nu zelfs een dubbele fake-out gehad, wat ik zelf wel echt een slecht teken vind.

Maar er is ook goed nieuws. We liggen op zowel de weekly als de daily op support! Als er dit soort 'samenvloeiing' is, dan is dat een sterk teken. Ik zit dus een beetje in dubio. Ik vind de grafieken er verder namelijk helemaal niet sterk uitzien. 

Wat ik dan vaak doe, is ook naar de grafieken van BTC/USD en ETH/USD te kijken. In dat geval vind ik BTC/USD er sterker uitzien dan ETH/USD dus ik heb het idee dat Bitcoin harder zal stijgen dan Ethereum ten opzichte van de dollar. Dit zorgt er dan weer voor dat ik licht bearish blijf op ETH. 

Op de weekly wacht ik tot we boven de ₿0.0221 sluiten. Mocht ETH hierboven sluiten, dan denk ik dat we hele mooie tijden voor Ethereum mogen verwachten. Voor nu is dat alleen nog echt te vroeg en ik denk ook dat we nog even geduld moeten hebben.

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Opnieuw een daily close boven ₿0.02226 is een zeer sterk signaal. Target: ₿0.02511581. Dit zie ik deze week echt niet meer gebeuren.
 • We bouncen van dit support. Dan verwacht ik dat we niet hoger dan ₿0.02186 zullen sluiten. De kans dat dit gebeurt lijkt me vrij groot, maar ik heb er niet genoeg vertrouwen in om hem daadwerkelijk te traden als ik kijk naar risico versus reward.
 • Als we op de daily closen onder ₿0.02102, dan verwacht ik dat we gaan dalen. In dat geval is het wel belangrijk dat we een higher low maken (hoger dan ₿0.0195, want anders zie ik dat we nog verder gaan zakken). Target is in dat geval ₿0.01838. Deze kans wordt groter en groter.
   
 • Een close op de weekly boven de ₿0.0221 is echt een heel sterk signaal. Target: ₿0.027Dit zie ik niet snel gebeuren
 • Een weekly close onder de ₿0.0213 zou een heel zwak signaal zijn. Een daling naar de ₿0.01885 is dan realistisch. Ik ben bang dat we deze kant opgaan.

Weekly grafiek van ETHBTC

Image
Ethereum Koers - weekly grafiek 21 oktober 2019

Daily grafiek van ETHBTC

Image
Ethereum Koers - daily grafiek 21 oktober 2019

De koers van Ethereum (ETH/USD) - Zwakker en zwakker en zwakker

6 swings en 20 candles/wicks hebben inmiddels de support van $168 getest. Dit doet me erg denken aan het $6000 level van Bitcoin. Toen deze zo vaak getest werd, was het op gegeven moment klaar. En als het dan klaar is, dan is het ook goed klaar. Dat betekent echt een hele harde daling naar beneden. 

Dit komt wel een beetje overeen met wat ik verwacht (en vooral hoop) met wat er met Bitcoin gebeurt. Als Bitcoin hard zakt, zakken de altcoins hard mee. Dit biedt wel mooie koopkansen.

Vooralsnog zitten we wel op support, dus pas dan op met verkopen. Ik ga in ieder geval niet kopen op dit niveau. Ik wacht rustig af tot we óf een hele sterke stijging maken, óf dat we door de support heen breken en dan wacht ik mijn koop kans af. Shorten vind ik eng, omdat de altcoins al zo goedkoop zijn. 

Kort samengevat kan het volgende gebeuren:

 • Een daily close boven de $211 is een enorm sterk teken. Dan mogen we weer een leuke bull market verwachten. Hoge targets! Vooralsnog zeer onwaarschijnlijk.
 • Een daily close op $171 kan een mooi koopmoment zijn, maar is gevaarlijk. Deze is al zo vaak getest, dat de kans steeds groter wordt dat we er doorheen zakken. Alleen doen met een scherpe stop-loss dus!
 • Een daily close ónder de $171 is bad news. Ik verwacht dat we dan hard zakken naar de $141.

Image
D:\Mijn Drive\AllesOverCrypto\Artikelen\Nieuwsartikelen (AOC)\Koers van Bitcoin artikelen\Afbeeldingen grafieken\Ethereum Koers ETHUSD - daily grafiek 21 oktober 2019.png

Altcoins in het algemeen - zien er niet goed uit

Mijn kijk hierop is niet veranderd ten opzichte van vorige week. Altcoins zien er zwak uit en er is niks gebeurd dat deze kijk heeft veranderd. We hebben fake-outs gezien en zelfs Ripple begint zwaktes te tonen.

Naar aanleiding van het SWELL-event is het wel goed om Ripple in de gaten te blijven houden, want voorgaande jaren zorgde dit wel voor een enorme stijging. Dat is dan ook de reden dat Ripple een van de weinige coins is die er wel sterker uitziet.

Ripple zit nu echter tegen een enorm sterke resistance aan ($0,295) en het is niet gelukt om boven deze resistance te sluiten op de weekly. Als dit wel lukt, ga ik kopen. Ondanks dat ik dan nog steeds sceptisch ben, aangezien een rustige stijging niet het soort stijging is dat ik van Ripple gewend ben.

Image
Ripple koers - weekly grafiek 21 oktober 2019

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om mijn analyse van de cryptomarkt samen te vatten, zal ik hieronder opsommen op welke momenten ik actie onderneem. Let op! Dit is op dit moment mijn plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Ik koop:

 • Bitcoin, als Bitcoin de prijs van $7350 bereikt. Stiekem hoop ik echter op een lagere prijs. Target (weekly): $14.000. 
 • Bitcoin, als we capitulation krijgen en Bitcoin de prijs van $6350,- bereikt. Target (weekly): $14.000. 
 • Ethereum, als de daily boven de $211 sluit. Dan verwacht ik stijgingen richting de $200.
   
 • Ethereum, als de daily de $141 bereikt. Target zal dan $171 zijn en wellicht hoger als de reactie hier goed is.
 • Ripple als de weekly boven de $0,30 sluit.
 • Altcoins, als ik meer duidelijkheid heb over wat Bitcoin van plan is.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto