man met hand

Initial coin offering Block one resulteert in schikking $24 miljoen

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een schikking getroffen met Block.one waarin een boete opgelegd wordt van 24 miljoen dollar, voor het uitvoeren van een niet geregistreerde initial coin offering (ICO). 

Dit laat de SEC weten in een persbericht op hun website. Na een civiele rechtzaak zijn beide partijen tot overeenstemming gekomen dat er een boete van 24 miljoen dollar betaald zal worden, zonder dat Block.one heeft toegegeven of ontkracht in welke mate de aantijgingen gerechtvaardigd waren. 

900 miljoen tokens in ICO

Volgens het persbericht werd Block.ones initial coin offering met daarin 900 miljoen tokens, vlak voor de SEC release van het DAO onderzoeksrapport en heeft het ruim een jaar na publicatie doorgelopen. Block.one is de drijvende kracht achter het platform EOS, met gelijkgenaamde coin. Met de ICO heeft Block.one het equivalent van een miljard dollar opgehaald, maar heeft het de ICO niet geregistreerd als een securities offering, zoals opgelegd wordt vanuit de federale wetgeving in Amerika. Ook heeft het niet gepoogd om als uitzonderingssituatie te mogelijk gelden. Co-directeur van SEC’s afdeling van handhaving Stephania Avakian zei:

Een aantal Amerikaanse investeerders hebben deelgenomen aan de ICO van Block.one. Bedrijven die beveiliging aanbieden of verkopen zijn verplicht om zich te houden aan de wet- en regelgeving omtrent beveiliging, ongeacht de branche waarin zij werkzaam zijn of de richtlijnen die in die sector actief zijn.

Zij wordt aangevuld door Steven Peikin, de andere co-directeur van SEC’s afdeling voor handhaving. Hij stelt dat Block.one de investeerders in de ICO onvoldoende heeft voorzien van informatie en zegt: 

De SEC zal zich blijven inzetten om investeerders te beschermen, wanneer zij onthouden worden van broodnodige informatie die zij kunnen gebruiken om een weloverwogen beslissing te nemen.

De opgelegde boete heeft nauwelijks impact op EOS en Block.one, aangezien de initial coin offering bij elkaar ruim 4 miljard dollar opleverde. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo