blockchain

India ontplooit nationale blockchain strategie

De Indiase overheid is bezig met een nationale strategie om blockchain meer op de de kaart te krijgen in het land.

Dit laat de India Times weten in een nieuwsbericht. Het Indiase Ministerie van Electronica en IT (MeitY) stelt dat het de potentie van blockchain technologie herkent en erkent en van mening is dat de ontwikkeling van een gezamelijke infrastructuur van groot belang is. Daarnaast voegt het Ministerie toe dat het aan het werken is aan een framework voor blockchain op nationaal niveau.

De staatsminister van Human Resource Development, Communicatie, Electronica en IT stelt dat de potentie van blockchain in India het grootst is in de financiële sector, internetbeveiliging en het bankwezen.

Indiase deelstaten waren al begonnen

Terwijl er nu op landelijk niveau gezocht wordt naar een passende strategie, waren verschillende deelstaten al op weg om een policy op staatsniveau te definiëren, voor zowel blockchain technologie als artificial intelligence. De staat Tamil Nadu heeft de verwachting uitgesproken dat deze policy’s de grondbeginselen zullen vormen hoe de staatsoverheid de opkomende technologieën het beste kan inzetten.

Eerder dit jaar lanceerde de Indiase staat Telangana al een conceptversie van hun blockchain-richtlijnen om daarin een ecosysteem te creeëren voor blockchain startups en researchinstituten. Het initiatief heeft een specifieke focus op startups die erop gericht zijn om blockchain-applicaties te ontwikkelen voor het bankwezen en de financiële sector. 

India: pro blockchain, contra crypto

Alhoewel India pro-blockchain mag zijn, is de houding ten aanzien van crypto nog altijd onverminderd vijandig. In juli van dit jaar lanceerde de Indiase regering nog een wetsvoorstel genaamd “Banning of Cryptocurrency & regulation of official digital currencies”, wat als doel heeft om niet alleen al het gebruik en bezit van cryptocurrency’s in het land te verbieden, maar om tevens ook een digitale variant van de Indiase roepie uit te brengen door de Indiase centrale bank. 
o


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto