iFinex wil 850 miljoen

iFinex eist 850 miljoen dollar van betalingsverwerker Crypto Capital

iFinex eist via de rechtbank een bedrag van 850 miljoen dollar van betalingsverwerker Crypto Capital.

Het moederbedrijf van crypto-exchange Bitfinex heeft vrijdag een officiële dagvaarding ingediend bij de rechtbank van Californië. De dagvaarding eist dat Crypto Capital 850 miljoen dollar, die eigenlijk van Bitfinex is, vrijgeeft. Crypto Capital zegt de fondsen niet vrij te kunnen geven wegens lopende rechtszaken.

Crypto Capital is het bedrijf dat alle transacties en betalingen tussen Bitfinex en het reguliere banksysteem faciliteert.

Rechtszaak tegen iFinex en Bitfinex

iFinex en Bitfinex zijn sinds april verwikkeld in een manipulatie schandaal: iFinex zou de slechte prestaties van cryptomunt Tether hebben verdoezeld. Tevens zou Tether gebruikt zijn om eind 2017 de prijs van Bitcoin kunstmatig te verhogen. Het bedrag van 850 miljoen dollar komt overeen met de verliezen die iFinex dit jaar in april heeft geleden.

De staat van New York heeft een rechtszaak tegen iFinex en Bitfinex aangespannen, omdat zij stiekem 850 miljoen dollar in Tether hebben geïnjecteerd om zware verliezen te verdoezelen. Deze handeling is controversieel omdat iFinex officieel niet is verbonden is met Tether. Echter heeft de rechtbank bewijzen gevonden dat de oprichters van iFinex ook achter het oprichten van Tether zitten: een serieuze belangenverstrengeling dus.

Tweede trede van verwikkeling

In de dagvaarding van iFinex tegen Crypto Capital zit een tweede sub-dagvaarding. In deze eis wil iFinex inzage in de administratie van een derde bedrijf dat Crypto Capital zou hebben geholpen met het overmaken van de miljoenen. Dit bedrijf TCA Bancorp, heeft op zijn beurt de hulp ingeroepen van weer een ander bedrijf: Spiral Global Development Limited. De administratie van TCA Bancorp moet aantonen waar het geld allemaal is verstopt.

De dagvaarding eist ook specifiek 306 miljoen dollar van Spiral Global Development Limited. iFinex claimt dat de zoon van de eigenaar van het bedrijf, ene Dennis Fowler, in bezit is van het Crypto Capital account die toegang heeft tot de miljoenen. Fowler sr. en jr. worden beide, in een aparte rechtszaak, ook vervolgt voor fraude. De overige miljoenen zijn verspreid opgeslagen bij verschillende banken in Portugal, Polen en Amerika.

Absurd?

Het zou een understatement zijn om het bovenstaande verhaal absurd te noemen. Wat interessant is, is dat iFinex, zelf onder verdenking van het manipuleren van Tether en Bitcoin, op zijn beurt iemand anders een rechtszaak aanspant voor verduistering.

Blockchain techniek laat directe transacties toe, wanneer kapitaal onnodig van account naar account wordt overgemaakt wordt er inherent gesjoemeld. De bewijzen tegen iFinex zijn sterk. Gaat iFinex van Crypto Capital, TCA Bancorp, Spiral Global Development Limited, Dennis Fowler en een tiental banken winnen voordat ze zelf verliezen?


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto