Hahn Air vliegtuig

Hahn Air vliegt eerste lijnvlucht die volledig op de blockchain is geregistreerd

Hahn Air heeft maandag een stille primeur gehad. De luchtvaartmaatschappij heeft als eerste in de wereld passagiers vervoert die hun ticket op de blockchain hebben aangeschaft. De tickets zijn op de Winding Tree blockchain geregistreerd.

Hahn Air heeft maandag via een persbericht bekend gemaakt dat de luchtvaartmaatschappij hun eerste lijnvlucht heeft gevlogen met passagiers die hun ticket op de blockchain hebben aangeschaft. Dankzij blockchain kan Hahn Air nu 100% accuraat en veilig het ticketsysteem bijhouden. Klanten kunnen tickets kopen met LIF- en ETH-tokens. Uiteraard kunnen ze ook nog met cash en credit betalen.

De eerste vlucht ging van Düsseldorf naar Luxemburg. Dit was een normale lijnvlucht, maar toch had iedereen hun tickets via de blockchain geregistreerd. De blockchain techniek is dus niet in een geïsoleerde setting getest.

Frederick Nowotny van Hahn Air gaf aan dat het om een proef gaat. Toch is Hahn Air enthousiast, omdat de nieuwe techniek de volledige inventarisatie van het vliegtuig bij kan houden. Dit is een grote positieve verandering voor de efficiëntie van de luchtvaartmaatschappij.

Vernieuwing

Winding Tree wil de luchtvaartindustrie fundamenteel gaan veranderen. Ondanks dat Hahn Air de wereldprimeur had zijn ze niet de eerste partner die met Winding Tree in zee is gegaan. Op 9 augustus kondigde Winding Tree een partnership aan met Etihad Airlines. Een grote speler in de industrie.

Vluchten worden een stuk veiliger door passagiers op de blockchain te registreren. Op deze manier weten beide vliegvelden precies wie er aan boord is. Ook zullen dubbele boekingen niet meer mogelijk zijn: elk systeem heeft namelijk altijd de accurate informatie, omdat ze die direct uitlezen uit de blockchain. Blockchain kan de luchtvaartindustrie serieus gaan veranderen. 


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!