Fusion hack

Hacker steelt 38% van het Fusion Network

DJ Qian, CEO van het fusion Network, heeft zaterdagavond aangekondigd dat het Fusion Network is gehackt. De hacker heeft 38% van alle FSN-tokens gestolen. 

Qian maakte het nieuws gisteravond bekend en benadrukte dat het kern protocol van het Fusion Network niet is aangetast. Het ging waarschijnlijk om een 'inside-job': de hacker had namelijk toegang to de private wallet key van het bedrijf.

De key wordt normaliter gebruikt om ERC-20 tokens om te wisselen voor FSN-mainnet tokens. De hacker heeft 3.5 miljoen ERC-20 tokens en 10 miljoen FSN-mainnet tokens buitgemaakt: samen goed voor 38% van de tokens die in het Fusion Netwerk in omloop waren. De gezamenlijke waarde, op het moment van de hack, was 6.4 miljoen dollar. 

Na de hack heeft de dief de FSN-tokens meerdere malen verhandelt om de wallet adressen van de hacker te verdoezelen. Qian geeft aan dat een deel van de FSN al verkocht zijn. De overige FSN munten, die niet uit de wallet van het Fusion Network zijn gestolen, zijn ter bescherming overgezet naar een cold storage. 

Het Fusion Network heeft contact opgenomen met betrokken exchanges OKEx, Huobi en Bitmax en probeert via een nieuw 'track and trace' programma de gestolen FSN alsnog terug te vinden.

Qian zet de diefstal in perspectief: "laten we eerlijk zijn, [crypto diefstal] is al vaker gebeurd, we moeten voorzichtig zijn." Dat de kern protocol van het Fusion Network onaangetast is gebleven is een sterk attest voor de techniek. Helaas heeft Qian gisteren kennis gemaakt met een tijdloos devies: je kunt niemand vertrouwen als het om heel veel geld gaat. 


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws