Goud Bitcoin

Goud zinkt Bitcoin blijft drijven

Twee weken geleden daalde de prijs van Bitcoin (BTC) met 700 dollar. In de afgelopen 7 dagen is de prijs van Bitcoin terug gestegen met 10%. Vandaag staat de prijs van Bitcoin stabiel op 10.500 dollar. 

Volgens CoinMarketCap domineert Bitcoin, met een percentage van 70%, nog steeds de cryptomarkt. Volgens sommigen is het begin van een nieuwe bullrun aangekomen. 

Beide Ether (ETH) en XRP zijn de afgelopen dagen stabiel gebleven. Naast BTC mag Binance, met de Binance Coin (BNC), ook tevreden zijn. BNC was de afgelopen 7 dagen gedaald, maar is vannacht weer gestegen naar 22.4 dollar. Dat is 0.38 dollar meer dan de weer daarvoor.

Grootste verliezer is en blijf Tron: Tron zit sinds 24 juni in een zware bearrun. 

De glans af

De prijs van goud gaat al 2.5 jaar achteruit en zag gisten een daling van 2%: de sterkste daling in jaren.

Mark Mobius, investeerder in ontwikkelende markten, opperde eerder vandaag dat cryptocurrence aan goed verbonden moeten worden om enige stabiele waarde te houden. Deze claim is interessant gezien de dalende trend in het goud en de stabiel trend bij Bitcoin. Daarbovenop blijf elke munt, crypto of niet, fundamenteel een fiatmunt: als niemand de munt koopt dan is hij niets meer waard, ook niet als hij met goud is verbonden. Door crypto aan blockchain technologie te koppelen garandeer je een diepgaande maatschappelijk functionaliteit in een hoog technologische samenleven: crypto zal blijven bestaan, wie uiteindelijk de winnaar is dat weten we over 10 jaar pas. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo