Crypto Libra facebook

Financiële steun Libra Association blijft vooralsnog uit

Het crypto-project van Facebook, Libra, blijft vooralsnog zonder financiële sponsoren. Geen van de bedrijven die in de Libra Association hebben plaatsgenomen hebben een cent geïnvesteerd in de crypto. 

Dit laat de BBC weten in een bericht afkomstig van meerdere anonieme bronnen. De 21 bedrijven tellende associatie heeft, op Facebook na, houden vooralsnog de hand op de knip en zo wacht Libra nog altijd op de eerste financiële injectie.

$10 miljoen voor Libra Association 

Bij het vrijgeven van de Libra whitepaper in juni liet Facebook al weten dat elk bedrijf wat plaats zou nemen in de associatie een minimuminvestering van 10 miljoen dollar zou moeten doen om daarmee de positie vast te zetten en stemrecht te verwerven. Tot op heden lijkt het erop dat het enthousiasme hiertoe nog relatief beperkt is. 
Volgens de bronnen van de BBC is het betalen van de fee geen onderwerp van gesprek geweest tijdens de allereerste meeting die de inmiddels opgerichte Libra Association heeft gehouden. Ook al heeft de Libra associatie nog niet gereageerd op deze berichtgeving, lijkt het er vooralsnog sterk op dat het project vanuit alleen Facebook geld heeft ontvangen. 

Zeven partners hebben het schip reeds verlaten

De Libra Association heeft zijn formele openingsplechtigheid op 14 oktober in het Zwitserse Geneve gehad. Oorspronkelijk bestond de associatie uit 28 deelnemende bedrijven, maar onlangs is daar verandering in gekomen. Maar liefst zeven belangijke namen besloten om de associatie te verlaten. PayPal, Visa, Mastercard, Stripe, Ebay, Mercado Pago en Booking zijn alle zeven uit de associatie gestapt, nadat er veel te doen was omtrent Facebook en Libra. 

Facebook en de Libra Association hebben al laten weten dat het verlaten van de associatie door deze zeven bedrijven verder geen effect heeft op de planning of de operationele gang van zaken rondom Libra. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto