Job interview

Federal Reserve scout manager voor cryptocurrency’s

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, heeft een positie opengezet voor een manager die een contributie moet leveren aan de research van cryptocurrency’s, stablecoins en ledger technologie. 

Dit laten zij weten in een vacaturetekst die op hun website verscheen. De functie, die ondergebracht wordt onder de business unit ‘Retail Payments’, zal gericht zijn op een verdere ontwikkeling van het ecosysteem rondom digitale currency’s. 

Naast de standaardwerkzaamheden die voortvloeien uit de positie van manager, wordt er ook verwacht dat verdere ontwikkeling wordt gestimuleerd door deze manager en dat deze een actieve rol speelt in de bijdrage hierin. Nieuwe richtlijnen, onderzoeken en policy’s zijn onder meerdere onderdeel van deze veelomvattende rol. 

De manager maakt onderdeel uit van het management team van Retail Payments, wat alle ontwikkelingen rondom innovatie van betaalsystemen, wet- en regelgeving rondom betaalsystemen en onderzoek hierin overziet. Met de functie komt een jaarsalaris van een kwart miljoen dollar. 

Reactie op Huis van Afgevaardigden

Een maand geleden werd aan de Federal Reserve de vraag gesteld of er plannen waren om een digitale variant van de Amerikaanse dollar te lanceren. Destijds stelden twee politici van het Huis van Afgevaardigden de vraag, aangezien zij zich openlijk zorgen maakten over het voortbestaan van de Amerikaanse dollar, met de wereldwijde opkomst en adoptie van digitale currency’s. 

Het feit dat de Amerikaanse centrale bank nu een positie open heeft gezet, kan mogelijk een reactie op deze vraag zijn en het lijkt erop dat de Federal Reserve in ieder geval de optie aan het overwegen en onderzoeken is.

In september liet een voormalige official van de bank nog weten dat het zinloos zou zijn om een einde te maken aan de dominantie van de Amerikaanse dollar, door het te vervangen voor een digitale variant. 


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!