Job interview

Federal Reserve scout manager voor cryptocurrency’s

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, heeft een positie opengezet voor een manager die een contributie moet leveren aan de research van cryptocurrency’s, stablecoins en ledger technologie. 

Dit laten zij weten in een vacaturetekst die op hun website verscheen. De functie, die ondergebracht wordt onder de business unit ‘Retail Payments’, zal gericht zijn op een verdere ontwikkeling van het ecosysteem rondom digitale currency’s. 

Naast de standaardwerkzaamheden die voortvloeien uit de positie van manager, wordt er ook verwacht dat verdere ontwikkeling wordt gestimuleerd door deze manager en dat deze een actieve rol speelt in de bijdrage hierin. Nieuwe richtlijnen, onderzoeken en policy’s zijn onder meerdere onderdeel van deze veelomvattende rol. 

De manager maakt onderdeel uit van het management team van Retail Payments, wat alle ontwikkelingen rondom innovatie van betaalsystemen, wet- en regelgeving rondom betaalsystemen en onderzoek hierin overziet. Met de functie komt een jaarsalaris van een kwart miljoen dollar. 

Reactie op Huis van Afgevaardigden

Een maand geleden werd aan de Federal Reserve de vraag gesteld of er plannen waren om een digitale variant van de Amerikaanse dollar te lanceren. Destijds stelden twee politici van het Huis van Afgevaardigden de vraag, aangezien zij zich openlijk zorgen maakten over het voortbestaan van de Amerikaanse dollar, met de wereldwijde opkomst en adoptie van digitale currency’s. 

Het feit dat de Amerikaanse centrale bank nu een positie open heeft gezet, kan mogelijk een reactie op deze vraag zijn en het lijkt erop dat de Federal Reserve in ieder geval de optie aan het overwegen en onderzoeken is.

In september liet een voormalige official van de bank nog weten dat het zinloos zou zijn om een einde te maken aan de dominantie van de Amerikaanse dollar, door het te vervangen voor een digitale variant. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.