Amerikaanse dollars

FED print in maand tijd meer geld dan Bitcoin market cap

Bitcoin-voorstanders luiden de noodklok nadat de Federal Reserve, de Centrale Bank van Amerika, in de afgelopen 30 dagen meer geld heeft geprint dan dat de hele Bitcoin market cap momenteel beslaat.  

Volgens social media cryptocurrency-goeroe Dennis Parker heeft de Federal Reserve sinds 15 september dit jaar maar liefst 210 biljoen dollar in de Amerikaanse economie gepompt. Dit traject maakt deel uit van de ‘quantative easing (QE) strategy’ van de Fed. Hiermee overschrijdt de Fed de totale Bitcoin market cap, die vandaag de dag op zo’n 148 biljoen dollar staat. 

FED beheert bijna 4 triljoen dollar

QE is een traject waarin de Fed de obligaties van de overheid opkoopt om de economie te stimuleren. Volgens Parker heeft de Fed momenteel een track record van maar liefst 3,77 triljoen dollar afgelopen maand en is dat door de financiële injectie gestegen tot 3,97 triljoen dollar. De Fed verwacht dat dit in de komende jaren nog verder zal oplopen tot uiteindelijk 4,7 triljoen dollar in 2025.

Wereld “slaapwandelt” richting nieuwe financiële crisis 

Volgens Parker is het zaak dat mensen het risico van het huidige bankensysteem erkennen en dat ze de huidige situatie aangrijpen om te beleggen in Bitcoin. Het feit dat de FED zelf heeft aangegeven dat er momenteel een ongezonde balans is in het monetaire stelsel, zegt volgens Parker voldoende. 

In een toespraak op het International Monetary Fund, sprak voormalig gouverneur van de Bank van Engeland. Hij gaf in zijn speech aan dat naar zijn mening de wereld hard op weg was om al slaapwandelend een nieuwe financiële crisis tegemoet te treden die nog vele malen heftiger zal zijn dan de crisis van 2008.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.