Amerikaanse dollars

FED print in maand tijd meer geld dan Bitcoin market cap

Bitcoin-voorstanders luiden de noodklok nadat de Federal Reserve, de Centrale Bank van Amerika, in de afgelopen 30 dagen meer geld heeft geprint dan dat de hele Bitcoin market cap momenteel beslaat.  

Volgens social media cryptocurrency-goeroe Dennis Parker heeft de Federal Reserve sinds 15 september dit jaar maar liefst 210 biljoen dollar in de Amerikaanse economie gepompt. Dit traject maakt deel uit van de ‘quantative easing (QE) strategy’ van de Fed. Hiermee overschrijdt de Fed de totale Bitcoin market cap, die vandaag de dag op zo’n 148 biljoen dollar staat. 

FED beheert bijna 4 triljoen dollar

QE is een traject waarin de Fed de obligaties van de overheid opkoopt om de economie te stimuleren. Volgens Parker heeft de Fed momenteel een track record van maar liefst 3,77 triljoen dollar afgelopen maand en is dat door de financiële injectie gestegen tot 3,97 triljoen dollar. De Fed verwacht dat dit in de komende jaren nog verder zal oplopen tot uiteindelijk 4,7 triljoen dollar in 2025.

Wereld “slaapwandelt” richting nieuwe financiële crisis 

Volgens Parker is het zaak dat mensen het risico van het huidige bankensysteem erkennen en dat ze de huidige situatie aangrijpen om te beleggen in Bitcoin. Het feit dat de FED zelf heeft aangegeven dat er momenteel een ongezonde balans is in het monetaire stelsel, zegt volgens Parker voldoende. 

In een toespraak op het International Monetary Fund, sprak voormalig gouverneur van de Bank van Engeland. Hij gaf in zijn speech aan dat naar zijn mening de wereld hard op weg was om al slaapwandelend een nieuwe financiële crisis tegemoet te treden die nog vele malen heftiger zal zijn dan de crisis van 2008.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto