brug met vlaggen

Facebook wil crypto-project onderbrengen in Zwitserland

Facebook heeft besloten om het project Libra onder te brengen bij het Zwitserse betaalsysteem. Om hun cryptocurrency een plek te geven, zijn ze momenteel in gesprek met waakhond FINMA om een vergunning aan te vragen.

FINMA laat dit afgelopen woensdag weten in een persbericht, zo vermeldt Reuters. Zij stellen dat de invoering van Facebooks crypto vanuit een breed perspectief beschouwd zal moeten worden, aangezien Facebook een sterk internationaal karakter kent.  

Facebook mikt op crypto

Het grootste social media platform ter wereld heeft in juni gecommuniceerd dat ze voornemend zijn om een cryptocurrency te lanceren, in hun zoektocht naar oplossingen die op een totaal ander vlak liggen dan social media. Facebook is in het bijzonder geïntereseerd in e-commerce en wereldwijde betalingen. Met dit voornemen heeft Facebook diverse financiële instanties wakker geschud, die de plannen van Facebook aan een nauwkeurig onderzoek zullen onderwerpen. 

FINMA kritisch op plannen

Volgens FINMA liggen de plannen van Facebook bij de uitgave van Libra tokens verder dan de plannen die normaal ten grondslag liggen aan een puur betalingssysteem. Dit hoeft niet per definitie een probleem te vormen, maar kan wel leiden tot aanvullende vereisten. 

Volgens de Libra Association zijn ze in een constructieve dialoog met de FINMA verwikkeld en zien ze een aantal mogelijkheden om een gergeguleerd open-source blockchain-netwerk op te zetten. Tegelijkertijd stelt FINMA dat ze in gesprek over het Libra project voornemend zijn om dezelfde regels op te leggen die ze ook aan andere cryptocurrency opleggen. In hun optiek zal elk cryptocurrency-project vanaf de beginfase moeten voldoen aan de hoogste standaarden ten opzichte van de strijd tegen terrorisme-financiering en het voorkomen van witwas-praktijken. “Same risks, same rules”, aldus de FINMA. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo