Ethereum logo met ethernet-kabel op een zwarte achtergrond

Ethereum-coders keuren 6 wijzigingen goed voor komende hard fork

De core developers van Ethereum willen zes verschillende veranderingen doorvoeren aan de code. Deze zullen worden geactiveerd in de nieuwe upgrade van Ethereum. Deze upgrade hebben ze 'Istanbul' genoemd.

De upgrade zal in twee delen plaatsvinden. Het eerste gedeelte bestaat uit de zes Ethereum Improvement Proposals (EIPs). Deze zullen naar verwachting in oktober dit jaar worden doorgevoerd op het mainnet van Ethereum.

Het tweede gedeelte zullen andere EIPs bevatten, maar deze dienen nog verder getest te worden door de core developers. Een van deze EIPs gaat over een nieuw mining-algoritme. Dit algoritme noemen ze ProgPoW.

Péter Szilágyi is een van deze core developers en hij zegt:

We delen Istanbul op in twee delen. Een van deze delen kunnen we binnen weken leveren. De andere bevat twee belangrijke EIPs, maar daar hebben we meer tijd voor nodig. Dit lukt helaas niet binnen twee à drie weken.

Het eerste gedeelte van Istanbul is alweer de achtste hard fork van Ethereum. De veranderingen zullen ervoor zorgen dat de blockchain van Ethereum beter kan samenwerken met die van Zcash. Ook zal het netwerk beter beschermd zijn tegen Replay Attacks.

De veiligheid en stabiliteit van het Ethereum-netwerk zijn ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat deze niet worden aangetast, voeren de code developers allereerst de veranderingen door op het testnet. Zodra het hier goed werkt, kan het op het mainnet worden geactiveerd. De Ethereum miners dienen dan tegelijkertijd te upgraden naar de nieuwe software.