eilanden in water

Eilandengroep treft voorbereidingen voor eigen cryptocurrency

De Marshall Eilanden is druk bezig om zichzelf voor te bereiden om een eigen cryptocurrency uit te brengen, de Marshallese sovereign (SOV). 

Dit laat een official van de eilandengroep weten. De Marshall Eilanden, bestaand uit maar liefst 1100 eilanden en slechts 50.000 inwoners, voerde in het verleden een verwoede strijd om zich te ontworstelen aan de Verenigde Staten. De eilandengroep is pas in 1979 onafhankelijk verklaard en erkent tot op de dag van vandaag uitsluitend de Amerikaanse dollar als valuta. 

Regering wacht op juiste moment met implementatie

De Marshall Eilanden hebben in 2018 een wet aangenomen die de ‘Sovereign Currency Act’ is genaamd. In deze wet is opgenomen dat de eilandengroep de intentie heeft om een nieuwe nationale digitale munt te creëren, waarmee er verder afstand genomen kan worden van de Verenigde Staten. Dit zal de eilandengroep op jaarbasis zo’n 70 miljoen dollar schelen. 

Nodige uitdagingen op de loer

De invoering van de nieuwe currency gaat niet zonder slag of stoot. Een van de grootste uitdagingen is hoe de lokale overheid ervoor gaat zorgen dat de invoering decentraal op alle 1100 eilanden simultaan verloopt en hoe de lokale bevolking allemaal tegelijkertijd geïnformeerd wordt over de invoering en gevolgen ervan.

Toch heeft de invoering van de currency meer voor- dan nadelen, aldus Minister Paul van de Marshall Eilanden. Het land kan daarmee veel beter inspelen op terrorismebestrijding en het voorkomen van witwaspraktijken in het land. Minister Paul stelt verder dat: 

Het is cruciaal dat individuele gebruikers een redelijke verwachting van privacy mogen hebben. Specifiek de mogelijkheid hebben om zelf te kiezen waar en wanneer hun informatie bekend wordt gemaakt, wanneer het wordt gedeeld en met wie.

De minister geeft tenslotte aan dat bestaande financiële autoriteiten op de eilanden, met name de banken, belast zullen worden met de controle op identiteit van de gebruikers die met de SOV willen gaan betalen. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo