Bitwala app

Duitse bank komt met app voor Bitcoin bankieren in EU

Bitwala, een Duitse bank die een mix tussen een traditionele en een blockchainbank is, heeft een mobiele app gelanceerd voor Bitcoin bankieren.

In een persbericht kondigt de bank de komst van de nieuwe app aan, die per direct beschikbaar is voor Android en iOS. De app integreert Bitcoin op een vergelijkbare manier als normaal internetbankieren en is bedoeld om te gebruiken voor alledaagse financiën.

Gebruikers vanuit 31 Europese landen, inclusief Nederland, kunnen gratis een rekening met geïntegreerde Bitcoin wallet openen bij Bitwala. Verificatie voor het afsluiten van de rekening gaat via de app middels video identificatie. Binnen enkele minuten kan je beschikken over een account.

Met de app is het mogelijk om Bitcoin direct vanuit je bankrekening te kopen en verkopen. Ook is het mogelijk om direct Bitcoin over te maken naar vrienden en familie. Ook is het mogelijk om via een QR code een betaalverzoek aan te maken. Transacties kunnen bevestigd worden door middel van biometrische verificatie.

De gebruiker is altijd zelf in het bezit van de private keys van de wallet. Voor Bitcoin transacties rekent de bank een transactie vergoeding van één procent.

Over Bitwala

Bitwala is een bank die de conventionele banken wereld wilt koppelen aan Bitcoin. In december vorig jaar is de bank begonnen, en begin deze maand haalde het bedrijf nog dertien miljoen euro op van investeerders, waaronder Sony.

De bedoeling is om het aanschaffen van Bitcoins gemakkelijker te maken en daarnaast ook de voordelen van een normale bank te bieden. Zo krijg je bij de rekening een gratis betaalpas van Mastercard waarmee contactloos betaald kan worden, en gratis geldopnames bij 40 miljoen betaalautomaten over de hele wereld.