Witwassen geld

‘Cryptoqueen’ OneCoin betaalde $50M aan advocaat voor witwaspraktijken

Amerikaanse openbare aanklagers vertelden een jury-panel van Manhattan dat advocaat Mark S. Scott maar liefst $50 miljoen op zijn rekening kon bijschrijven in ruil voor zijn hulp aan OneCoin co-founder en voortvluchtige Ruja Ignotova bij het witwassen van $400 miljoen.

Dit laat Law360 weten in een publicatie. Zij stellen dat het district van New York in de laatste fase zijn aangekomen van het vervolgen van de advocaat, die een voormalig partner is van advocatenkantoor Locke Lord. Hij wordt ervan verdacht om voor Ignatova – inmiddels berucht als de ‘cryptoqueen’ geld wit te wassen. 

Cryptoscam leverde $4,4 miljard op

OneCoin is een van de meest beruchte exit scams in de geschiedenis van crypto. Er is over de tijd in totaal meer dan 4 miljard Amerikaanse dollars opgehaald met de Ponzi scheme. De aanklagers beschuldigen Scott ervan dat hij een groots netwerk van niet-bestaande bedrijven heeft opgezet, die vervolgens weer gekoppeld zijn aan buitenlandse rekeningen en frauduleuze investeringen om meer dan $400 miljoen aan inkomsten wit te wassen. 

Zijn beloning voor de criminele activiteiten, zag Scott tegemoet in de vorm van een jacht van 20 meter, drie huizen die elk meer dan een paar miljoen dollar waard zijn en wat mooie auto’s, waaronder drie Porsches en een Ferrari.

Scott zelf blijft volhouden dat hij geen flauw idee had dat OneCoin een scam is, terwijl de staat spreekt van een overweldigende mate van bewijslast tegenover Scott. De voormalig werkgever van Scott, advocatenkantoor Locke Lord, laat in een statement weten dat de firma niets wist van Scott zijn voornemen om illegale activiteiten uit te voeren, die allemaal plaatsvonden nadat hij de firma had verlaten. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto