Geschokte ogen

Crypto-systeem BitPay opnieuw onder vuur

Cryptocurrency-betaalsysteem BitPay is opnieuw geconfronteerd met genante publiciteit. BitPay wordt ervan beschuldigd willens en wetens donaties richting de Hong Kong Free Press tegen te houden. 

Volgens Tom Grundy, founder van de crowdfunded media outlet Hong Kong Free Press (HKFP), is BitPay uit het niets gestopt met het doorsturen van donaties van sponsors. 

CEO: “Gebruik nooit BitPay”

Sinds 2015 accepteert HKFP donaties in de vorm van Bitcoin. Vanaf dat moment heeft BitPay alle betalingen verwerkt die in totaal zo’n kleine € 1,800 omvatten. De afgelopen drie weken kon HKFP niet meer bij hun eigen crowdfunding resources. Deze werden door BitPay geblokkeerd omdat de betalingen van banken in Hong Kong gebruik maken van SWIFT-codes in plaats van IBAN-codes. 

Ondanks diverse klachten, vragen en verzoeken om assistentie heeft BitPay nergens op gereageerd en zijn mond dichtgehouden, aldus de gefrustreerde CEO van Hong Kong Free Press. Hij vervolgt:

Gebruik nooit BitPay, mensen. Oprecht de meest verschrikkelijke ervaring die je je kunt voorstellen. Slechte reputatie, afgrijselijke communicatie en de slechtste klantenservice die je tegen kunt komen. Daarbovenop zijn de fees ook nog eens ontzettend hoog. Praktisch elk alternatief is een betere keuze.

Reputatie BitPay zakt verder weg

BitPay komt vaker in het nieuws voor vermeende schandalen. Vorige maand werd een Bitcoin-donatie ten gunste van de regenwouden in de Amazone van 100,000 Amerikaanse dollar nog tegengehouden. Ook operationele problemen waaronder het bevriezen van betalingen, geen support van de meest bekende wallets en vermeende pogingen om hun klanten minder gebruik te laten maken van Bitcoin, zorgen voor een steeds slechtere reputatie van BitPay.

Voorstanders van Bitcoin zijn inmiddels van mening dat BitPay een smet is op het blazoen van Bitcoin zelf. Inmiddels wordt de naam van alternatief BTCPay steeds vaker genoemd. BTCPay is open-source en lijkt een geschikte oplossing te zijn voor boze klanten van BitPay. 

Tot op het moment van vandaag is er vanuit BitPay nog geen officiële reactie vernomen op de nieuwste aantijgingen.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo