crypto munten met fbi logo

Crypto-startup gered door FBI

Een crypto-startup is gered door de autoriteiten in de Verenigde Staten door de arrestatie van twee vermeende afpersers die het hadden gemunt op het bedrijf.

De New Yorkse politiemacht heeft, in samenwerking met de FBI, laten weten twee mannen gearresteerd te hebben op verdenking van afpersing. De mannen, Steven Nerayoff en Michael Hlady, wordt ten laste gelegd dat zij een cryptocurrency startup hebben bedreigd en dat zij het bedrijf zouden vernietigen als er niet miljoenen dollars aan cryptocurrency hun kant op zou komen. 

Van hulp naar horror

Ironisch genoeg werd één van de mannen, Nerayoff, door de startup uit Seattle ingehuurd om te assisteren bij de initial coin offering (ICO) van het bedrijf. Neryaoff, die advocaat van beroep is, huurde op zijn beurt Hlady in als zijn "medewerker operations". Vanaf dat moment ging het bergafwaarts en kreeg de oprichter van de starup te maken met persoonlijke bedreigingen aan zijn adres. Ook werd er gedreigd met het saboteren van de ICO. De openbaar aanklager van de staat die namens de startup de rechtzaak tegen beide criminelen voerde, Richard Donoghue, vertelt: 

Zoals verklaard hebben Nerayoff en Hlady een ouderwetse zwendel met een hedendaags tintje proberen uit te voeren. Er zijn in het verleden duizenden van dit soort bedreigingen geweest, maar om uitbetaald te worden in digitale valuta is iets van deze tijd. Wij zijn – samen met de FBI – gecommiteerd om elk bedrijf te beschermen tegen afpersing, of het nu gaat om Amerikaanse dollars of cryptocurrency.

Zijn collega van de FBI, directeur William Sweeney, zegt over de afpersing: 

Het voor persoonlijk gewin uiten van dreigementen aan een bedrijf is gevaarlijk spel. Of iemand vervolgens uitbetaald wil worden in klinkende munt of in crypto, maakt natuurlijk niks uit. De FBI zal blijven strijden voor rechtvaardigheid voor bedrijven die te maken hebben gekregen met dit soort praktijken. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo