Crypto amerikaanse politiek

Crypto opnieuw ingezet bij politieke campagne VS

Crypto maakt ook zijn opmars in de politiek. Een kandidate voor het Huis van Afgevaardigden voor 2020 heeft aangegeven donaties in de vorm van cryptocurrency’s te accepteren.     

Agetha Bacelar, een Stanford engineer en ontwikkelaar, beargumenteert dat het huidige politieke landschap negatief is ten opzichte van een toekomst waarin economische vrijheid voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is, zo laat de kandidate weten op de campagnewebsite

Crypto in ruil voor economische vrijheid

De kandidate accepteert donaties in de vorm van Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash, Litecoin en USD Coin. Ze gebruikt hiervoor haar account op Coinbase, een van de meest populare crypto-exchanges en wallet dienstverleners in Amerika. 

Bacelar hoopt met haar campagne te worden uitgekozen als de kandidaat die vanuit de Democratische partij haar stem mag laten horen. De verkiezingen vinden plaats op 3 maart 2020. Tot nu toe heeft haar campagne $5.000 opgeleverd, waarbij het doel op $1.000.000 is gesteld. Er is dus flink wat werk aan de winkel voor de 27-jarige Amerikaanse.

Er wordt sowieso verwacht dat de weg naar verkiezing een zware zal zijn, aangezien haar tegenstander, Nancy Pelosi, al 31 jaar op rij de vertegenwoordiger is van San Fransisco. Als vertegenwoordiger van het Huis van Afgevaardigden heeft Pelosi behoorlijk wat invloed op het Amerikaanse politieke proces en heeft ze recentelijk nog een stelling verdedigd tegenover de Amerikaanse president Donald Trump.

Bacelar is niet de eerste politieke kandidaat die zich laat sponsoren via cryptocurrency’s. In verschillende landen hebben kandidaten of verscheidene niveau’s aangegeven best donaties in de vorm van crypto te willen ontvangen. Wel onderscheidt Bacelar zichzelf omdat ze sterk inzet op de economische vrijheid die crypto met zich meebrengt en is ze een sterk voorstander van blockchain.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo