Gesloten mijn

Crypto mining wordt de illegaliteit in geduwd in Iran en China

Afgelopen woensdag hebben beide de Iraanse en de Chinese regeringen aangekondigd dat ze cryptominers gaan aanpakken. De mines worden aangepakt, omdat ze volgens de regeringen, misbruik maken van gunstige elektriciteits- en land-subsidies. Chinese crypto-mijnen vertrekken massaal naar Singapore.

Veel crypto, zoals Bitcoin, werken met het proof-of-work protocol. Dit vereist dat het hele netwerk veel tijd en stroom moet investeren om een nieuwe block aan te maken en te verifiëren.

China

De Chinese regering in Mongolië is de grote hoeveelheid crypto-mines zat. Minen is niet alleen illegaal in Mongolië, het gebruikt ook grote hoeveelheden gesubsidieerde energie en gesubsidieerd land. Deze drievoudige overtreding wordt sinds woensdag in Mongolië aangepakt.

De harde lijn is een directe consequentie van het veranderde blockchain-beleid in Peking. China gaat aan de blockchain en aan hun eigen digitale munt. Dit betekent dat alle niet gecertificeerde concurrenten officieel vogelvrij zijn. Veel crypto mines hebben al eieren voor hun geld gekozen en zijn naar Singapore verhuisd.

Iran

Iran zit op dezelfde golflengte. Hun eisen zijn minder streng maar hun methodes zijn veel heftiger. Crypto minen is nog legaal, wel mag je niet tijdens piekuren minen. Iedereen die dat wel doet, maakt sinds woensdag officieel misbruik van het gesubsidieerde stroomnet. De oplossing: als jij iemand kan aanwijzen die crypto minet tijdens piekuren dan krijg je 20% van de geredde stroomkosten. Hoe groter de mijn, hoe hoger de uitbetaling.

Proof-of-work is belastend voor het stroomnetwerk en de natuur, toch is het één van de veiligste manieren om gesjoemel op de blockchain tegen te gaan. Is dit het waard?


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto