crypto mining systeem

Crypto-mining machines S17+ en T17+ onthuld door Bitmain

Bitmain heeft de komst van twee nieuwe Application Specific Integrated Circuit (ASIC) series 17 Bitcoin mining-machines aangekondigd.  

Dat laat de producent van de machines weten in een blog post. De ASIC’s komen naar verwachting binnen een aantal weken op de markt. 

Bitmain: efficiënter en betere hashrate

Co-founder van Bitmain, Jihan Wu, kondigde de S17+ en T17+ mining machines aan op de World Digital Mining Summit (WDMS) in Frankfurt, Duitsland. Bitmain claimt dat de nieuwe ASICS veel efficiënter met stroom omgaan en een ongekend goede hashrate laten zien. De blogpost spreekt over mining-machines die tientallen trilioenen aan hashes per seconde (TH/s) kunnen uitvoeren:

De Antminer S17+ heeft een hash rate van 73 TH/s en werkt met een stroomefficiëntie van 40 J/TH + 10%. 
De T17+ heeft een hash rate van 64 TH/s en heeft een stroomefficiëntie van 50 J/TH +10%.

De berichtgeving noemt ook een warmte-verdrijvingsfunctie die in de nieuwe machines is ontwikkeld en geeft aan dat de techniek ervoor zorgt dat de ruimte tussen de luchtinvoer en luchtuitvoer verkleind is met 50%, die ervoor zorgt dat zowel de de hitteproblematiek als geluidsoverlast hierdoor sterk verminderd wordt. 

De introductie van ASIC miners heeft de wereld van cryptocurrency-mining op zijn kop gezet, aangezien die tot dat moment altijd afhankelijk was van de rekenkracht van grafische kaarten (GPU), om de cryptografische rekentaken op te lossen. ASIC’s zijn op maat gemaakte machines die gebouwd zijn voor een specifiek algoritme en laten systemen met GPU’s ver achter zich. Ze zijn ontwikkeld om ingezet te kunnen worden als stand-alone of als mining rig. Er zijn cryptocurrency’s waarvoor ASICs niet gebruikt kunnen worden, maar voor de belangrijkste coins zijn deze systemen te verkrijgen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto