Crypto mining

Crypto mining-gigant Canaan haalt $90M op in IPO

Crypto mining-gigant Canaan heeft in zijn initial public offering (IPO) $90 miljoen opgehaald, meer dan 75% minder dan aan het begin verwacht.

Volgens Bloomberg, die de Securities and Exchange Commission citeert, heeft Canaan 10 miljoen aandelen verkocht, voor $9 per stuk. 

Van $400M naar $90M

Het oorspronkelijke doel was om veel meer geld bij elkaar te krijgen. Nadat een poging tot het mogen starten van een initial public offering in Hong Kong jammerlijk mislukte, rekende Canaan op een totale opbrengst van $400 miljoen toen het voor het eerst sprak over een IPO op Amerikaanse bodem en de verwachtingen daaromtrent. 

Een terugval vond plaats toen Canaaf zijn grootste bank, Credit Suisse, vorige week verloor. Als gevolg daarvan werd de grootte van de IPO enorm ingekort. De plannen die na het vertrek van de bank op tafel lagen spraken nog maar van een verwachte opbrengst van $100 miljoen en de naam van de bank was nergens meer in de documentatie terug te vinden. 

Volgens Bloomberg maakten investeerders, die zich hadden ingelezen in de kwestie, zich zorgen of de IPO überhaupt voldoende orders zou krijgen.

Canaan lukt het wel

Ondanks de tegenvallende opbrengsten zorgt de succesvolle afronding van de initial public offering er wél voor dat Canaan een prestatie heeft geleverd die een directe concurrent, Bitmain, tot op heden nog niet heeft gerealiseerd. Bitmain is net als Canaan voornemend om een IPO te lanceren. Tot op heden is Canaan de eerste en enige Bitcoin mining-gigant die erin is geslaagd om een IPO op te zetten.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto