Crypto Libra facebook

Crypto Libra niet in gevaar na vertrek grote partijen

Crypto Libra is niet in gevaar nu Mastercard, PayPal, Visa, Stripe, eBay, Mecado Pago en Booking onder grote druk de associatie van Facebook hebben verlaten. 

Dat stelt het hoofd van Libra, David Marcus, in een interview met Yahoo Finance. Volgens hem is het cryptocurrencyproject ook met deze tegenslag gewoon stabiel op weg om in de toekomst te kunnen worden voltooid. De zeven grote bedrijven verlieten onder immense druk en waarschuwingen vanuit de politiek de associatie, uit vrees voor slechte PR of aangescherpte wet- en regelgeving. 

Dropouts mogen nog steeds met Libra aan het werk

Marcus benadrukt dat de partijen die recentelijk de associatie hebben verlaten en partijen die ervoor hebben gekozen om de associatie nooit formeel te betreden, nog steeds hun diensten kunnen aanbieden via het Libra platform:

Iets wat klaarblijkelijk nog niet wordt begrepen is dat je niet per definitie een lid van de Libra Association hoeft te zijn om diensten en producten te kunnen aanbieden. Dus als Visa en Mastercard kaarten willen uitbrengen voor Libra wallets op een later tijdstip, kunnen zij dat gewoon doen. Ook als zij geen formeel onderdeel uitmaken van de associatie.

Verder spreekt Marcus respect uit richting de zeven bedrijven en hun keuze om de associatie te verlaten en hij dankt de bedrijven die openlijk hun nek hebben uitgestoken ten gunste van de cryptocurrency. Hij stelt te begrijpen dat de bedrijven verantwoording af hebben te leggen aan aandeelhouders en dat ze allen onder grote druk stonden. 

Onlangs werd de Libra Association formeel gevormd met de nog 21 overgebleven partijen, waaronder Vodafone, Uber, Lyft,  Spotify en Coinbase. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto