crypto blockchain bitcoin

Crypto-exchanges huisvesten bijna helft blockchain-experts

Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 40% van alle mensen werkzaam in de blockchain-industrie onder zijn gebracht bij crypto-exchanges.  

Dit blijkt uit cijfers van het recente onderzoek vanuit crypto-industrie geörienteerde blad ‘The Block’. In het rapport wat deze week verscheen, beweren zij dat 42% van de mensen in de blockchain-industrie hebben kunnen herleiden naar het werken voor digitale exchanges. In totaal zijn er zo’n 7.700 mensen werkzaam in de branche. 

Na crypto-exchanges zijn de bedrijven die crypto-mininghardware ontwikkelen de tweede partij met de meeste afnemers van blockchain-professionals. In totaal zijn zij goed voor 11% van de medewerkers. 10% werken voor cryptocurrency foundations als Ripple, TRON, Block.one en IOHK als voorlopers in die sector.

Uitsluitend kijkende naar de bedrijven zelf worden de 158 geanalyseerde bedrijven voornamelijk aangevoerd door Bitmail, Huobi, Coinbase en OKEx, met respectievelijk 1500, 1300, 1000 en 950 werknemers. Binance en Ripple doen het ,in vergelijking daarmee, nog rustig aan met hun 650 en 450 werknemers. 

Crypto- en blockchainbedrijven vaak ‘best places to work’

In september schreven we over Coinbase en Ripple, die niet meer in de top 10 van LinkedIns “The 50 hottest U.S. Companies to work for” voorkwamen. Toch blijken crypto- en blockchainbedrijven onverminderd populair als werkgevers. Cryptotrading-startup Robinhood wist zijn positie het sterkst te verdedigen. Zij daalden één plaats, van 6 in 2018 naar 7 in 2019. 

Ripple wordt door de industrie gezien als een van de beste werkgevers. Maar liefst 91% van de werknemers gaf aan dat Ripple een fantastische werkgever is en 95% gaf aan anderen met trots te vertellen dat ze voor Ripple werkzaam zijn. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto