Laptop

Crypto-exchange Coinbase vangt $2 miljard aan fees

Crypto-exchange Coinbase heeft laten weten sinds de opening in 2012 maar liefst $2 miljard aan transactie fees te hebben ontvangen. 

Mocht je dus lekker willen bijverdienen, lijkt het opstarten van een crypto-exchange dus een lekker rendabele keuze. Toch is het niet allemaal koek en ei, zo zegt co-founder en CEO van de exchange, Brian Armstrong, tegen Vanity Fair. Naar zijn zeggen is Coinbase pas winstgevend geworden in 2017 en zijn opbrengsten altijd weer ondergebracht in de verdere technische doorontwikkeling van het platform. 

Technologie is altijd de focus geweest van Coinbase, waardoor het als één van de weinige platforms ook rendabel is gebleken en gebleven. Armstrong zegt hierover het volgende tegen Vanity Fair:

Het meeste van onze opbrengsten hebben we weer in het bedrijf gepompt om hiermee nieuwe producten en diensten te financiëren. Ik zie ons een beetje als de anti-unicorn unicorn [...] Ik wil dat Coinbase een bedrijf is waar innovatie keer op keer herhaald wordt.

Amerika moet Libra omarmen 

Gevraagd naar de Libra zegt Armstrong dat hij maar niet kan bevatten waarom het sentiment omtrent Libra in Amerika zou negatief is. Hij zou liever willen zien dat Amerika dit soort initiatieven omarmt: 

Er zijn veel mensen die niet eens een bankrekening hebben op deze wereld. [...] Mijn hoop is dat Amerika deze vorm van innovatie durft te omarmen, ook al is het afkomstig vanuit een bedrijf wat niet altijd even positief in het nieuws is geweest.”

Coinbase is één van de 21 overgebleven bedrijven die onderdeel uitmaken van de Libra Association.  De Libra Associatie kreeg de laatste tijd veel te verduren en heeft er zelfs tot geleden dat maar liefst 7 partijen de Associatie hebben verlaten, alvorens deze recentelijk opgericht werd. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto