Debit card

Crypto-exchange Binance US verkoopt crypto nu via debit cards

De Amerikaanse tak van crypto-exchange platform Binance, Binance US, heeft het mogelijk gemaakt om via je debit card cryptocurrency’s op het platform aan te schaffen.  

In een blog post op hun eigen website, kondigt Binance US aan dat hun klanten per directe ingang de mogelijkheid krijgen om hun cryptocurrency’s met behulp van hun debit card aan te schaffen. Deze functionaliteit is geïmplementeerd naast de bestaande betaalmethoden via overschrijving. 

Handelsvolume van 15 miljoen per dag

Naast de nieuwe betaalmethode om dollars in te wisselen voor crypto, maakt Binance US ook bekend dat in de eerste 30 dagen sinds de lancering van het platform, er dagelijks 15 miljoen dollar verhandeld wordt. Het aantal tokens dat verhandeld kan worden is gestegen van 7 naar 24 tokens, met daarin een totaal van 40 trading pairs, richting de Amerikaanse gebruikers. Op 24 september van dit jaar is het platform in gebruik genomen en het tikte de grens van 10 miljoen dollar per dag aan trades al aan op 23 oktober. 

In oktober liet de crypto-exchange ook weten dat de klanten die dollars storten op het platform, in aanmerking komen om in een garantiestelsel terecht te komen. Hiermee worden hun dollars geplaatst op tussenrekeningen bij verschillende banken. Dit is door de overheid van de Verenigde Staten opgezet om te zorgen dat mensen hun stortingen en bezittingen – en de Amerikaanse economie – een stuk zekerheid zouden krijgen. 

Banken geen fan van oplossing

Een aantal banken verzet zich hevig tegen de mogelijkheid om via een debit card cryptocurrency’s aan te kunnen schaffen en hebben inmiddels kaarten geblokkeerd voor deze functionaliteit. Met name Lloyds, Wells Fargo en Virgin Money, sloten crypto-transacties via debit cards uit op de kaarten die door hen zijn afgegeven. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto