crypto en fiat geld

Crypto-exchange Binance accepteert nu ook fiat geld

Crypto-exchange Binance zet een grote stap richting een verdere adoptie van het platform door het gewone publiek. Met directe ingang accepteren zij fiat valuta via online-betalingssysteem ‘Alipay’ en mobiele betaling- en berichtenapplicatie ‘WeChat’.

Dit bevestigt CEO Changpeng Zhao in een Twitterbericht.  Wel benadrukt Zhao dat er geen directe samenwerking is tussen Binance, WeChat en Alipay en dat gebruikers nog altijd de mogelijkheid hebben om peer-to-peer-transacties op te zetten. 

De berichtgeving volgt de eerdere implementatie van Binance peer-to-peer-handelsplatform voor Bitcoin, Ether en Tether, tegen de Chinese nationale munteenheid yuan. Deze dienst zal initieel worden geactiveerd voor Android-gebruikers, die een account hebben wat minstens dertig dagen oud is. De support voor iOS wordt snel verwacht. 

Het is een belangrijke stap omdat veel exchanges door alle rompslomp omtrent wet- en regelgeving qua privacy, beveiliging en vergunningen zich verre houden van inmenging met fiat valuta. Binance is niet de eerste, maar wel direct een van de grootste exchanges ter wereld die nu deze stap heeft gezet.

Producten Binance worden verder uitgebreid

Een paar dagen terug nog, liet Binance weten dat ze de volgende fase van hun leenproduct hebben bereikt. Mensen die willen lenen van Binance worden op basis van een “wie het eerst komt, wie het eerst maalt-principe” beoordeeld. Mensen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven en de mogelijkheid tot inschrijving eindigt precies een maand later. 

Binance is recentelijk ook een new market maker programma gestart, waarin gebruikers die maandelijks meer dan 1.000 Bitcoin overschrijdt, of zulke volumes kunnen behalen, welkom zijn om het programma te betreden. 


Start jouw Crypto Avontuur

Maak via de Binance Referral ID van AllesOverCrypto gratis een account aan en ontvang voor altijd 20% korting op de transactiekosten!

  • Goedkoopste handelsplatform
  • 150+ verschillende cryptomunten
  • Ideaal voor beginners en gevorderden

Account aanmaken bij Binance