identiteitsfraude

Crypto-crimineel zet $5 miljoen aan computerkracht in

De Verenigde Staten hebben een crypto-crimineel uit Singapore opgespoord die naar verluid meer dan 5 miljoen dollar aan computerkracht heeft ingezet voor crypto mining.  

Volgens de officiële berichtgeving heeft de man in kwestie identiteitsfraude gepleegd om de gestolen identiteit vervolgens in te zetten om Amazon Web Services te gebruiken voor crypto-mining. In de berichtgeving is volgens de VS sprake van twaalf aanklachten van fraude en twee aanklachten van identiteitsdiefstal.  

Crypto-crimineel deed zich voor als game developer

Volgens het document heeft de verdachte, Ho Jun Jia, zich tussen oktober 2017 en februari 2018 schuldig gemaakt aan het stelen van meerdere identiteiten en accounts, waaronder die van een niet nader bekend gemaakte game developer uit Los Angeles. 

Ho Jun Jia ging verscholen achter de namen “Matthew Ho”, “Prefinity” en “Ethereum Vendor”. Hij gebruikte social engineering om zichzelf toegang te verschaffen tot accounts en cloud computerkracht binnen Amazon Web Services. De aanklagers claimen dat hij die virtual machines vervolgens inzette voor het minen van cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum. 

$5 miljoen aan computerkracht

In de aanklacht noemt de aanklager een totale schadepost van maar liefst 5 miljoen dollar die als computerdiensten ingezet zijn tijdens zijn criminele activiteiten. Volgens hun was de crimineel een tijd lang zelfs de allergrootste dataverbruiker van Amazon Web Services. In de aanklacht bespreken ze de aantijgingen:

In de maanden dat de oplichter actief was heeft Ho Jun Jia meer dan vijf miljoen dollar aan onbetaalde cloud-diensten opgebruikt met zijn crypto-mining. Voor een korte tijd was hij zelfs de meest intensieve dataverbruiker qua hoeveelheid van Amazon Web Services. Een aantal van de facturen zijn betaald door de financiële afdeling van de game developer, voordat de fraude aan het licht kwam.

Verder claimen de aanklagers dat Ho ook de identiteit van een man uit Texas en een Indiaanse bedrijfseigenaar heeft gestolen. Ook met hun identiteit heeft de verdachte een virtuele mining rig opgezet op Amazon en Google Cloud afgenomen. De politie arresteerde Ho eind september. 


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!