Eurobiljetten

Crypto buitgemaakt door valsemunters

De Portugese politie heeft samen met Europol een groep valsemunters opgepakt die ruim € 1,3 miljoen aan valse biljetten hebben verkocht in ruil voor Bitcoin. 

De vijf criminelen wisten de biljetten op het dark web te slijten en een onbekend bedrag aan Bitcoin over te houden aan de namaakbiljetten. De Portugese politie spreekt over de beste namaakbiljetten die ze ooit tegen zijn gekomen. De valse biljetten waren voorzien van watermerken en hologrammen en zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Alleen bij een storting van de biljetten bij een bank zouden de namaakbiljetten opvallen. 

Of de kopers van de namaakbiljetten van tevoren wisten dat zij nagemaakt geld opkochten is nog altijd onduidelijk. De politie trof op het moment van arrestatie zo’n €70.000 aan valuta aan.

Digitaal geld voor nep geld

Het is niet de eerste keer dat Europese oplichters hun eindproduct weten te verzilveren voor Bitcoin. Een aantal weken geleden werd bekend dat er meerdere goudstaven in de kluizen van JPMorgan Chase lagen die nep bleken te zijn. Het zou gaan om zo’n duizend goudstaven, maar volgens experts is dit slechts een topje van de ijsberg. 

Volgens de founder van Canadese Bitcoin consumentenplatform ‘Bull Bitcoin’, Francis Pouliot, lost Bitcoin dit probleem op. Hiermee doelt hij op de mogelijkheid van individuen om de transacties van Bitcoin te controleren door een full network node te runnen. 

Voorzichtigheid blijft geboden

Waar geld is, bestaat het risico van oplichting. Hierin verschillen cryptocurrency aanzienlijk van de vaste valuta, diamanten of goud. Toch blijft voorzichtigheid geboden, ook voor de cryptocurrency. In de breedste zin van het woord kan het geen kwaad om bewust te zijn en te blijven van bedreigingen om je heen en om maatregelen te treffen om jezelf en je crypto te beveiligen. Hierdoor verminder je het risico op frauduleuze praktijken enorm. 


Wil jij jouw crypto en digitale informatie beschermen tegen hackers?

Dan is een VPN-verbinding essentieel.

Ontvang 70% korting via AllesOverCrypto

Neem NordVPN voor €3,17/maand