crypto munten

Crypto dé betaaloplossing van toekomst?

ING heeft opnieuw een onderzoek over cryptocurrency’s opgezet en daaruit blijkt dat 41% van de ondervraagden hoge verwachtingen heeft als het gaat over de toekomst van cryptocurrency’s. 

Het onderzoek vond plaats onder 15,000 Europeanen van 15 verschillende landen. Zij kregen een aantal vragen over crypto voorgeschoteld. Hieruit blijkt dat ruim de helft van de respondenten gelooft dat cryptocurrency’s in de meeste winkels kunnen worden uitgegeven. 

Crypto in de praktijk

In tegenstelling tot de aanname dat er in de meeste winkels prima met crypto betaald kan worden, blijkt dit in de dagelijkse praktijk nog flink tegen te vallen. Volgens de website CoinMap, waar winkels die crypto als geldig betaalmiddel accepteren op staan, zijn er in de gehele wereld momenteel nog maar 15.430 winkels waar dit het geval is. De steden die worden erkend als ‘Bitcoin cities’ zijn opmerkelijk genoeg Arnhem of diverse steden in Japan. 

Crypto-onwetendheid blijft groot

Ondanks dat er relatief veel ondervraagden heil zien in een toekomst waar crypto een prominente rol inneemt, blijkt dat het gemiddelde kennisniveau niet is wat het zijn moet. 37% van de ondervraagden heeft geen enkel idee dat de waarde van cryptocurrency’s constant verandert en 27% van de ondervraagden wist niet dat cryptocurrency een vorm van een digitale munt is. 

Verder denkt 27% van de ondervraagden dat cryptocurrency’s worden beheerd door een centraal orgaan, terwijl 34% aangeeft dat dit juist niet zo is. 44% van de ondervraagden geeft aan geen idee te hebben of dit wel of niet zo is. 

Bijna 20% van de ondervraagden, zo’n 3.000 mensen, wist geen enkele van de vijf vragen over crypto goed te beantwoorden. Het kennisniveau omtrent crypto is volgens de ING nog vrij beperkt, ook al heeft het meerendeel van de mensen in ieder geval een keer gehoord van de term cryptocurrency. Volgens de bank is het belangrijk dat het algemene publiek meer kennis tot zich neemt over crypto.


Wil je succesvol worden met crypto?

Volg dan Money Mastery van AllesOverCrypto!

  • Profiteer van unieke kansen dankzij de koop- en verkoopsignalen
  • Altijd op de hoogte van de allerbeste trends in de cryptowereld
  • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen binnen één leeromgeving

Bekijk Money Mastery

Image
Money Mastery