Vrouw die een weegschaal vastheeft

Craig Wright vraagt om 14 dagen uitstel vanwege orkaan

Craig Wright vraagt om veertien dagen uitstel op het gerechtelijk bevel om 500.000 Bitcoins terug te betalen aan de familie van Dave Kleiman.

Wie is Craig Wright?

Craig Steven Wright zegt dat hij onderdeel was van het team dat Bitcoin heeft gecreëerd en dat hij achter de pseudoniem Satoshi Nakamoto schuilt. Hij is een computerwetenschapper, ondernemer en heeft in totaal maar liefst 114 blockchainpatenten aangevraagd.

Waar wordt hij van beschuldigd?

Dave Kleiman heeft in februari 2018 Craig Wright aangeklaagd voor het stelen van honderdduizenden Bitcoins en de inbraak op intellectuele eigendomsrechten. Op het moment van aanklagen was dit meer dan 5 miljard dollar waard. Meneer Kleiman is een computerwetenschapper, cyber-security expert en velen denken dat hij ook was betrokken bij de creatie van Bitcoin. Helaas is hij in 2013 overleden.

De rechter heeft uiteindelijk op 26 augustus 2019 besloten dat Wright 50% van de Bitcoins die hij voor 2014 heeft gemined en 50% van de intellectuele eigendommen van de samenwerking aan de nabestaanden van Kleiman moet geven.

Wat wil Wright nu?

Op 30 augustus heeft de advocaat van meneer Wright een document ingediend bij de rechtbank in Florida. Hierin vroeg hij om een verlenging van veertien dagen om de beslissing van de rechter te kunnen aanvechten. Met deze verlenging zal de einddatum op 24 september komen te staan. De orkaan Dorian is de reden dat er om uitstel wordt gevraagd. Er wordt gezegd:

Midden- en Zuid-Florida worden momenteel bedreigd door een grote orkaan. Orkaan Dorian zal naar verwachting begin volgende week in Florida aan land komen en hierdoor hebben Craig Wright en z'n raadsman minder tijd om aan deze zaak te werken.

Twijfel of Wright het geld wel heeft

Peter McCormack, een cryptocurrency podcaster, twijfelt of meneer Wright überhaupt aan de eis van de rechter kan voldoen. Uiteindelijk moeten er 500.000 BTC overgemaakt worden en volgens McCormack heeft Wright niet eens zoveel Bitcoins. Hij durft er zelfs $10.000 op te wedden, heeft hij in de onderstaande tweet aangegeven.

** BREAKING NEWS **

Craig Wright has lost his case against Ira Kleiman. Kleiman awarded 50% of IP and Bitcoin mined.

The Judge rejects CSW's testimony and finds that perjured himself with falsified documents.

Hahahahahahahahahahahahahahaha see you in Malta you melt!
— Peter McCormack (@PeterMcCormack) 26 augustus 2019

Open bet available for any $BSV CSW cultist of the belief that Craig has the Satoshi coins.

I'll put up $10k that none of these coins will be moved by CSW within a year, I'll even offer you 2-1 odds, so $5k for you.

Money locked in escrow, paid out 1 year today.
— Peter McCormack (@PeterMcCormack) 28 augustus 2019


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo