Chinese Blockchain met TRON

Chinezen stappen massaal over op Blockchain en TRON mag meedoen: TRX/USD koers schiet met 25% omhoog

China is in één weekend overgestapt van blockchain-censuur naar absolute blockchain-goedkeuring. De veranderingen gaan in een ongekend rap tempo. TRON lift mee en ziet de koers met 25% stijgen.

Als je in China vorige week het woord blockchain op social media zette dan werd je post meteen gecensureerd. Maar nadat President Xi Jinping blockchain bovenaan de nationale agenda zet stort heel China zich volledig op de blockchain.

Verandering gaat in China van bovenaf: eerst de president, dan het Nationaal Volkscongres die de koersverandering in de wet opneemt en als laatste het volk. En het volk zit niet stil.

Het Cyberspace Administratiebureau van China

De communistische Partij aan China houdt alles bij. Als het iets met internet te maken heeft dan wordt het bijhouden door het Cyberspace Administratiebureau van China (CAC) gedaan. Volgens het CAC zijn er na afgelopen weekend 506 officiële blockchain-projecten. Elke sector doet mee: van finance tot educatie.

De drie grootste spelers zijn techgiganten Alibaba, Tencent en Huawei. Alle drie hebben ze hun eigen blockchain. Alibaba spant de kroon: met 90 lopende projecten zijn zij de grootste blockchain-ontwikkelaar ter wereld. Dat China het groots aanpakt is niet verrassend. Maar dat ze in één weekend tijd 's werelds grootste blockchain-innovator zijn geworden is knap, eng en indrukwekkend.

Blockchain pioniers-race

Nu China blockchain officieel heeft erkend, is er een enorme lap digitale vastgoed ontstaan. Dit leidt tot een spelletje landjepik: een klassieke pioniers-race uitgespeeld in de Chinese Cyberspace.

Een goed voorbeeld hiervan is de competitie die is ontstaan tussen China's nationale blockchain (BSN) en de blockchains van Tencent, Alibaba en Huawei. De BSN heeft al aangegeven dat zij prijstechnisch efficiënter zijn dan de andere drie. Het toekomstbeeld van blockchain in China zal aan de hand van deze competitie duidelijk worden. Houdt de staat alles in eigen handen of laten ze andere spelers toe?

Het westen

In de pioniersrace spelen alleen Chinezen mee. Westerse bedrijven hebben kennis noch invloed om met de pioniersrace mee te doen. Maar, er is een uitzondering: 'de verwesterde Chinees'. Justin Sun, CEO van TRON en Bittorrent, speelt onverwacht mee in de pioniersrace.

TRON stond al een tijd onder druk van Chinese toezichthouders. Nu dat blockchain vrijspel heeft gekregen staat TRON in de perfecte positie om hiervan te profiteren. Sterker nog, dat doen ze al: TRX/USD is namelijk in één weekend tijd met 25% in waarde gestegen.

De stille TRON

De afgelopen weken waren alle ogen gericht op de Koude Crypto Oorlog. Het ging tussen de Libra van Facebook of China's eigen CBDC. De stable coin die het eerste uitkomt, zal toegang krijgen tot de ontwikkelende economieën van de wereld en daarmee erg veel invloed hebben.

Door de koersverandering van China knalde Bitcoin al de pan uit en TRON doet nu ook mee. 

Sun zal deze week een aankondiging doen: TRON gaat samenwerken met een "100 miljard USD mega bedrijf". Wie dat wordt en wat het effect gaat zijn, kun je deze week lezen bij AllesOverCrypto.  


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo