chinese politie op straat

Chinese politie rolt illegale cryptomining organisatie op

Chinese autoriteiten hebben een vijftiental arrestaties verricht als gevolg van een illegale activiteiten rondom het minen van crypto. 

Lokale crypto-nieuwssite 8BTC maakt melding van dit opmerkelijke bericht. De vijftien mannen worden verdacht van het onder druk zetten van een van de administrators van een lokaal internet café.  

9.000 computer-admins betrokken bij zwendel

De autoriteiten laten weten dat maar liefst 9.000 computer-administrators zijn betrokken bij het helpen van deze ongeautoriseerde mining operatie. De cryptocurrency die gedurende deze illegale praktijken zijn gemined zijn verkocht voor niet minder dan honderd miljoen yuan. Omgerekend is dat zo’n 14 miljoen dollar. 

Malware sneeuwbaleffect

De lokale politie kreeg lucht van de operatie toen zij een anonieme tip ontvingen waarin gehint werd dat er illegale malware draaide op één van de computers. Met deze malware werd er op grote schaal cryptojacking toegepast. 

De eerste bevindingen van het voorlopig onderzoek suggereren dat de malware door een netwerktech-bedrijf uit Zhengzhou is gemaakt. De directeur van het bedrijf wordt er persoonlijk van verdacht dat hij eigenaren van internet cafés onder druk heeft gezet om mee te werken aan de omvangrijke zwendel. 

Criminaliteit rondom crypto neemt toe

In juli arresteerde de politie in China al 22 verdachten die vermoedelijk betrokken waren bij illegale cryptomining-activiteiten. Destijds ging het om een bedrag van zo’n drie miljoen dollar. Eerder deze week maakte AllesOverCrypto al melding van arrestaties in Amerika, waar de politie van Connecticut een opmerkelijke slag wist te slaan door een cryptodief in te rekenen. Cybersecurity-bedrijf McAfee Labs maakte in augustus melding van een 29% toename in cryptojacking en ransomware-activiteiten in het eerste kwartaal van 2019. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo