Bitcoin cryptocurrency China

Chinese digitale munteenheid laat op zich wachten

China heeft nog geen definitieve datum vastgesteld voor de invoering van hun eigen digitale munteenheid. 

Dit laat de Chinese centrale bank weten, waarin eerdere toespelingen op een vroegtijdige lancering worden tegengesproken. 

Centrale bank: “Hebben tijd nodig voor onderzoek”

Volgens lokale Engelstalige nieuwsbron ‘Global Times’ heeft de ‘People’s Bank of China’ (PBoC) tegengesproken dat Peking al klaar is om de digitale munteenheid los te laten in de landelijke economie. 

Volgens de publicatie, die overigens de gouverneur van de bank – Yi Gang – niet heeft geciteerd, geeft de PboC aan dat het tijd nodig heeft om de munteenheid verder te onderzoeken, testen en te evalueren. Verder zijn ze voornemend om elk risico wat ze kunnen voorzien in te dammen of te voorkomen, voordat de munt in gebruik wordt genomen. 

De research en ontwikkeling in China, met betrekking tot haar digitale munteenheid, neemt positieve vormen aan. Dat betekent niet dat er al sprake is van een concrete ‘release date’, zo vat de publicatie samen. 

Chinese woordvoerders spreken elkaar tegen

De opmerkingen van de PBoC staan in contrast met de uitlatingen van adjunct-directeur Mu ChangChun eerder in augustus. Op dat moment liet hij namens de PBoC weten dat de digitale munt compleet was en dat de invoering ervan binnen no-time geregeld zou kucnen zijn. Dit zou in ieder geval mogelijk moeten zijn voor het einde van 2020, wanneer Facebook op het punt staat om zijn eigen digitale munteenheid, de Libra, op de markt te brengen.

De PBoC gaf ook aan dat de ontwikkeling van haar eigen munteenheid in een stroomversnelling is gekomen, als antwoord op de intenties van Facebook. Dit terwijl de Chinese overheid met argusogen de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency in de gaten heeft gehouden.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo