Chinese soldaten van klei

China's leger gaat soldaten via de blockchain belonen

Chinese staatskrant Global Times heeft via hun website bericht dat het Chinese leger een blockchain beloningssystem aan het ontwikkelen is. Het beloningssysteem gaat werken als een Key Performance Indicator en zal “niet-financiële beloningen” uitkeren.

Het Chinese leger gaat volgens staatskrant Global Times de ontwikkeling van hun soldaten via de blockchain bijhouden. De soldaten worden beoordeeld aan de hand van specifieke Key Performance Indicators (KPIs). Als de presentatie voldoende is dan zullen ze beloond worden met een “niet-financiële beloning”. Het beloningssysteem zal pas worden uitgerold wanneer ze het eens zijn over de specifieke invulling van de beloning.

De blockchain gaat de ontwikkeling van de soldaat bijhouden door trainingen, missies en vaardigheden te belonen met een token. Slechte prestaties worden op hun beurt weer afgestraft met het aftrekken van tokens.

Trend

De militaire prestatie blockchain valt recht in lijn met Xi Jinpings plan om burgers via de blockchain bij te houden. Chinese burgers worden nu al streng beoordeeld, beloond en afgestraft via het sociale kredietsysteem. President Xi wil een vergelijkbaar systeem ook gaan gebruiken om de prestaties van studenten bij te houden.

Het streven is om iedere burger in 2020 op het sociale kredietsysteem aangesloten te hebben. Dit systeem zal ongetwijfeld geïntegreerd worden met de Chinese Nationale Blockchain. Overal en voor iedere communistische partijfunctionaris zichtbaar.  

De vraag is of deze sociale krediet tokens ook verhandelbaar gaan worden. Kunnen de rijken dan sociaal krediet kopen? De praktische toepassing zullen we in 2020 gaan meemaken.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!