krant

China waarschuwt voor crypto-opportunisme, tijdens blockchain-hype

Chinese staatsmedia waarschuwt dat alhoewel China openlijk de blockchaintechnologie heeft omarmd, dit niet per definitie betekent dat hetzelfde sentiment geldt voor cryptocurrency’s zoals Bitcoin.

Staatskrant: “We moeten rationeel blijven”

Reuters quote lokaal nieuwsmedium ‘the People’s Daily’, die aangeven dat de eerder uitgesproken steun richting de blockchaintechnologie niet opgevat moet worden als steun voor cryptocurrency’s als Bitcoin of Ethereum. The People’s Daily is een staatskrant onder directe supervisie van de Communistische Partij in China. 

De staatskrant vermeldt in het artikel:

De toekomst van blockchain is nu, maar we moeten rationeel blijven. De opkomst van blockchaintechnologie is samengegaan met die van cryptocurrency’s, maar innovatie in blockchain betekent niet dat we moeten speculeren in virtuele currency’s.

Prijs Bitcoin blijft positief

De verkapte waarschuwing komt een aantal dagen nadat de Chinese president, Xi Jinping, publiekelijk in een speech verkondigde om van China ’s werelds grootste blockchainomgeving te maken. 

Zijn woorden kwamen tegelijkertijd met de berichtgeving dat China een nieuwe cryptografiewet heeft aangenomen, waarin verschillende aspecten van blockchaintechnologie worden vastgelegd. Deze wet gaat in vanaf januari komend jaar. 

Velen zijn van mening dat beide events ervoor hebben gezorgd dat de prijs van Bitcoin sinds vrijdag gestegen is van $7.400 tot pieken van $10.500.

Het verhandelen van cryptocurrency’s is niet toegestaan in China. Toch blijft het de vraag of hier verandering in gaat komen, aangezien Xi in zijn toespraak ook niet expliciet heeft gezegd dat dit in de toekomst nog steeds zo zal zijn. 

Ondanks de berichtgeving vanuit de staatsmedia van China, blijft het sentiment omtrent Bitcoin nog onverminderd positief, met een totale stijging van zo’n 28% sinds het laagste punt van afgelopen vrijdag. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto