Shenzen markt

China pakt 39 exchanges aan: Bitcoin prijs zakt meteen 10%

De Chinese regering heeft gisteren bekend gemaakt dat ze 39 illegale crypto exchanges hebben gevonden. 2 uur nadat het nieuws naar buiten werd gebracht viel de prijs van Bitcoin met 10%. China stuurt een duidelijk signaal: wel blockchain, geen crypto.

Shenzen persbureau Sanyan Finance heeft gisteren nieuws naar buiten gebracht dat de Chinese regering, in een samenwerking tussen vier verschillende administratieve afdelingen, 39 illegale crypto exchanges hebben gevonden. De afdelingen zijn de Chinese Centrale Bank, de Volksbank van China, het Economisch Onderzoeksbureau van het Gemeentelijk Veiligheidsbureau en de Gemeentelijke Communicatie Administratie. Wat de consequenties gaan zijn voor de uitbaters van de 39 exchanges is nog onbekend.

Strenge criteria

De Chinese Bitcoin markt reageerde sterk op het nieuws. Het was enige tijd onduidelijk of crypto exchanges gedoogd zouden worden nadat China vorige maand een radicale ommekeer maakte in hun blockchain beleid. Gisteren werd duidelijk dat de Chinese regering duidelijke criteria heeft voor illegale crypto handel. Zo’n bedrijf moet voldoen aan één van de volgende drie criteria:

  • Virtueel geld beschikbaar maken of verhandelen in China
  • Servicekanalen beheren om internationaal virtueel geld te verhandelen
  • Tokens verkopen of fondsen werven voor investeerders of virtueel geld zoals Bitcoin en Ethereum

Bitcoin

Ondanks de strenge regelgeving zijn de Chinezen nog altijd grootgebruikers van Bitcoin. De markt reageerde dan ook heftig op het nieuws dat de Chinese crypto exchanges aangepakt zullen worden.

De markt reageerde ook heftig toen President Xi Jinping blockchain op de nationale menukaart zette. Toch is de hoop dat crypto in China gaat opleven van korte duur geweest.

Betekent dit dat we geen eindejaar-bullrun gaan hebben?


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto