PayPal

CEO PayPal HODLs Bitcoin

Dan Schulman, CEO van betaalgigant PayPal, onthulde tijdens een interview dat hij inderdaad Bitcoin in zijn bezit heeft. 

Op 20 november laat Fortune weten dat PayPal CEO Dan Schulman langs is gekomen, waar hij een verscheidenheid aan topics heeft besproken. Eén van de onderwerpen was de reden van PayPal’s vertrek uit Facebooks Libra Foundation en daarnaast of hij de trotse bezitter van cryptocurrency’s was.

PayPal vertrok als eerste uit Libra

Schulman left uit dat PayPal als eerste uit de Libra Foundation stapte omdat het bedrijf zijn focus naar iets anders heeft verlegd. Volgens de CEO was het een kwestie van waar ze hun aandacht op wilden richten en welke activiteiten die er vandaag de dag worden uitgevoerd, hebben het meeste effect op hun missie. De CEO vervolgt:

Weet je, we denken dat als we ons focussen op onze eigen roadmap, dat ons uiteindelijk financieel meer zal brengen, dan wanneer we deze middelen in Libra stoppen.

Schulman geeft ook aan dat Libra een weg bewandelt die zeer interessant is voor PayPal en dat ze de ontwikkelingen ook nauwlettend in de gaten zullen houden. Wanneer Libra wat verder in de tijd raakt, zal PayPal ook zeker kijken waar ze op dat moment staan en in welke mate PayPal zich weer in Libra zou willen mengen. 

PayPal vertrok als eerste uit Libra

Tegelijkertijd zegt de CFO van PayPal, John Rainey, dat het bedrijf sterk wil gaan inzetten op blockchain en cryptocurrency en dat ze al teams hebben die werken aan beiden. In welke vorm ze dit willen laten terugkomen is nog geen duidelijkheid, maar Rainey laat weten dat PayPal aan boord is. 

Desgevraagd erkent Schulman dat ze ermee bezig zijn, maar weerhoudt hij zich van interessante details. Wel laat hij weten dat hetgeen PayPal momenteel nastreeft, niet per definitie competetief is met hetgeen Libra nastreeft. 

Gevraagd naar de adoptiecurve van cryptocurrency’s denkt Schulman dat dat vanzelf komt wanneer de markt minder volatiel wordt. Naar zijn zeggen werken winkeliers met zeer kleine marges en zo lang de koers instabiel is en blijft, vormt dit voor winkeliers een te groot risico.

Op de vraag of hij zelf ook cryptocurrency’s in bezit heeft is het antwoord van Schulman kort en duidelijk: “Ja, Bitcoin. En alleen Bitcoin.”


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

 

 

Online Bitcoin Training