Digitale Canada horloge

Centrale Bank Canada is serieus aan het nadenken over een Canadese digitale munt

Na twee jaar onderzoek heeft de Centrale Bank van Canada, de Bank of Canada, hun rapport gepresenteerd aan de gouverneur en de raad van bestuur. De conclusie: het uitbrengen van een nationale digitale munt heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

Het rapport heet "Central Bank Money: The Next Generation" en is samengesteld en gepresenteerd door Stephen Murchison, de assistent-gouverneur van de Centrale Bank. Dat het onderzoek op een zodanig hoog niveau is uitgevoerd, en zeker twee jaar heeft geduurd, laat zien dat de Centrale Bank van Canada crypto als een serieuze speler ziet.

Cruciaal voordeel

Volgens het onderzoek zijn er vele voordelen. Echter staat één punt centraal: door een eigen cryptomunt uit te geven kan de Centrale Bank zijn rol als "geldschieter in laatste instantie" behouden. Dit betekent dat de onderzoekers een Canadese digitale munt noodzakelijk vinden om de relevantie van het instituut veilig te stellen.

Het onderzoek benadrukt:

We moeten innoveren om in het spel te blijven

Vanzelfsprekend nadeel

De onderzoekers benadrukken dat een digitale munt niet zonder nadelen zit. Vanwege de efficiëntie van het digitale geld zal het gebruiken van fysiek geld veel te duur worden. Logisch toch, als het digitale geld veel beter en veiliger is? Ja, maar niet iedereen zal even makkelijk overstappen.

Praktische invulling

Het onderzoek analyseert de verschillende mogelijkheden: wordt het een token systeem of krijgt iedereen een eigen account?

Hoe dan ook zal iedereen kunnen genieten van "al de gemakken en veiligheid van draadloos elektronisch betalen". Privacy van de gebruiker staat ook centraal: deze informatie wordt alleen gedeeld voor judiciële of belasting doeleinden.

Geen fysiek geld meer? Nee, maar gelukkig zijn er ook privacy coins: de digitale variant van een oude sok!


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo