Netwerk om de aarde heen

Casa verbetert Bitcoin-netwerk dankzij node-monitor

Het cryptobedrijf Casa heeft een node-monitor en een begeleidend beloningsprogramma ontwikkeld om het Bitcoin-netwerk gezond te houden en waar nodig te verbeteren.

Node Heartbeats houdt Bitcoin-netwerk gezond

Casa heeft dit nieuws naar buiten gebracht via een blogpost op 21 augustus 2019. De node-monitor wordt Node Heartbeats genoemd. Hij vertrouwt op het tot stand brengen van een verbinding tussen de server van Casa en de node van de klant. De node van de klant is online, gesynchroniseerd en wordt geactiveerd door Tor.

Gebruikers van de monitor van Casa kunnen dankzij het beloningsprogramma 10.000 SatsBack per week verdienen. Om dit te kunnen doen, dienen ze vijf Node Heartbeat controles per week uit te voeren. 

SatsBack kunnen worden verruild voor Bitcoin via de Casa's Keymaster applicatie. Voordat er tot uitbetaling kan worden overgegaan, dien je 50.000 SatsBack te hebben verdiend.

Casa denk dat het momenteel voor de mensen die een Bitcoin-node runnen, lastig is om deze operationeel en veilig te houden. Door hier een beloningsprogramma aan te koppelen zijn ze van mening dat de Bitcoin-nodes gezonder worden en hierdoor ook het gehele Bitcoin-netwerk.

Oprichter Litecoin investeert in Casa

Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, geeft aan dat hij in Casa heeft geïnvesteerd. Hij wil het bedrijf steunen aangezien ze de Bitcoin-adoptie stimuleren.

Charlie Lee zegt:

"Ik heb over Casa hetzelfde gevoel als over Coinbase in 2013. Casa maakt het gemakkelijk om Bitcoin te gebruiken en dat is ongelooflijk belangrijk voor deze markt. Ik kijk uit naar alle mooie dingen die gaan komen!"

Lightning Labs lanceert ook een node-monitor

De ontwikkelaar van het Lightning Network van Bitcoin, Lightning Labs, heeft recentelijk de alpha-versie van een node-monitor gelanceerd. Het is belangrijk dat deze er komt aangezien er regelmatig netwerkproblemen bij Bitcoin waren.

De node-monitor heet Indmon en maakt het voor de node-houders mogelijk om het gebruik van de node goed te monitoren. Hierdoor kunnen mogelijke problemen al vroegtijdig worden ontdekt.

Bronnen: Casa blog, cointelegraph