Dief

BREAKING NEWS: Crypto-exchange Upbit plat na diefstal $50M deze ochtend

Deze ochtend is Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit getroffen door een spraakmakende diefstal. Dit laat het platform weten aan zijn gebruikers. Er zijn in totaal 342.000 Ether ontvreemd van het platform. De Ether hebben vandaag de dag een waarde van zo’n 50 miljoen Amerikaanse dollar. 

Het incident is in een officieel statement bevestigd door Lee Seo-woo, de CEO van Upbit’s operator, Dunamu, slechts enkele uren na het bericht. Het platform heeft direct zijn deuren gesloten om verdere schade te voorkomen. 

Upbit gebruikt bedrijfsmiddelen om gebruikers te compenseren

In zijn statement bevestigde CEO Lee Seok-woo de diefstal: 

Vanochtend om 5:06 uur (red: Nederlandse tijd) is er 342.000 Ether vanaf de Ethereum Hot Wallet naar een onbekende wallet gestuurd. Het adres van de onbekende wallet is 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029. De 342.000 Ether waren zo’n 58 miljard won (red: lokale munteenheid) waard.

Allereerst biedt hij namens Upbit zijn excuses aan voor elk ongemak wat gebruikers ervaren door de diefstal en geeft hij aan wat voor maatregelen er getroffen worden richting gebruikers en het platform zelf. 

De exchange heeft beloofd om de middelen van zijn gebruikers te beschermen door bedrijfsmiddelen hiertegenover te zetten. Daarnaast heeft de exchange alle resterende crypto’s verplaatst naar een cold storage. Stortingen en opnames zullen voor de komende twee weken sowieso niet mogelijk zijn via Upbit en de CEO belooft alle gebruikers op de hoogte te houden van vorderingen en wanneer het platform weer open zal zijn. 

Dit is inmiddels alweer het derde lek in de beveiliging van de exchange, wat twee keer eerder getroffen is door een diefstal. Deze laatste poging was echter velen male succesvoller en gaat de exchange veel meer geld kosten dan de vorige twee pogingen. 

Onduidelijk is hoeveel Nederlandse gebruikers er op het platform zitten en wat de financiële gevolgen voor hen zijn. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto