Brave Crypto Wallets

Brave browser kondigt geïntegreerde crypto wallet aan

Brave Software, de ontwikkelaar van de gelijknamige browser, is bezig met de ontwikkeling van een ingebouwde wallet voor Ethereum en ERC-20 tokens.

Het bedrijf kondigt de nieuwe functionaliteit, Crypto Wallets genaamd, in een blogpost aan nadat de functie verschenen was in de zogeheten Nightly versies. Het gaat om een lokale wallet die compleet in eigen beheer is, Brave heeft dus geen inzage in het gebruik van de wallet. Er kan ook gebruikt gemaakt worden van hardware wallets zoals die van Ledger en Trezor.

Brave browser

De Brave browser is een browser die de focus met name op privacy legt door advertenties en trackers te blokkeren. Daarnaast is het mogelijk om met Brave Rewards bezochte websites te steunen door anoniem Basic Attention Token BAT te doneren op basis van de gespendeerde tijd op websites of door zelf fooi te geven. Ook kunnen gebruikers BAT verdienen door naar advertenties te kijken.

Crypto Wallets

De nieuwe functie ondersteund Ethereum en ERC-20 tokens zoals BAT. Het is nog niet mogelijk om de lokale wallets te gebruiken in combinatie met Brave Rewards, maar er zijn wel plannen om dit te integreren. 

Door de toevoeging van de nieuwe functie kan de browser ook omgaan met gedecentraliseerde applicaties, ook wel Dapps genoemd, waardoor de browser een volledige web3 browser is.

Crypto Wallets is nog niet uitvoerig getest en daarom momenteel alleen nog maar beschikbaar in de Dev en Nightly versies. Het gebruik ervan is dan ook op eigen risico en er wordt aangeraden om regelmatig back-ups te maken en geen grote bedragen in de wallet te bewaren.