mobiele telefoon voor stad achtergrond

Blockchain verovert terrein in Korea

Union Mobile laat weten dat zij hun eigen blockchain-project hebben gelanceerd.

Union Mobile, de op drie na grootste mobiele telefoonprovider van Zuid-Korea, heeft het project ELYNET genoemd. Met ELYNET hebben zij de intentie om telecommunicatie meer efficiënt te maken, voor gebruikers die afhankelijk zijn van een single carrier. 

ELYNET maakt markt transparanter

Volgens Union Mobile zullen klanten die gebruikmaken van ELYNET meer gebruikersgemak en minder kosten ervaren. Dat stelt Union Mobile’s CEO Seyong Ro in een persbericht. Hij legt de werking van ELYNET als volgt uit:

ELYNET zal ons helpen onze doelstellingen te realiseren. Wanneer gebruikers verbinding maken met ons netwerk via ELYNET’s besturingssysteem, kunnen zij data aankopen via ELyX. ElyX is de token die we zullen hanteren in ELYNET’s ecosysteem. Met deze aankoop kunnen zij gebruik maken van mobiele dataverbindingen in de hele wereld, zonder hiervoor roaming-kosten te betalen of additionele contracten af te hoeven sluiten.

Zoveelste blockchain-nieuws uit Korea

Het nieuws vanuit Union Mobile ligt in lijn met nieuwsberichten die eerder verschenen uit Zuid-Korea. Vorige week nog schreef AllesOverCrypto over de intentie vanuit Samsung om een nieuwe variant van de Galaxy Note 10 te ontwikkelen voor de Koreaanse markt. 

Ook LG heeft als antwoord op Samsungs activiteiten aangegeven dat ze willen inzetten op blockchain. Volgens een insider is LG al in een vergevorderd stadium om samen met applicatie-developers te werken aan een toekomstig product. Het is nog onbekend op welke termijn LG zijn nieuwe product wereldwijd zou willen lanceren. LG heeft, in tegenstelling tot Samsung, hiermee wel de ambitie om het product internationaler toegankelijk te maken. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo