Arts met laptop

Blockchain steeds populairder in zorgsector

Blockchain verovert steeds sneller terrein in de gezondheidszorg en de technologie zal in de komende jaren een steeds prominentere rol gaan spelen.

Dit laat wereldwijd marktonderzoekbureau en consulting firma Global Market Insights weten in een persbericht. Volgens de firma is er zicht op een sterke groei van blockchain binnen de zorgsector. Als voornaamste redenen worden overheidsinitiatieven, kostenbesparing en een verdere investering in de ontwikkeling van blockchain genoemd.

Blockchain, kloppend hart binnen de zorg

Een transparant inzicht in uitkomsten van zorgtrajecten, uitwisselbare patiëntendossiers en verder focus op kostenreductie zullen een positieve impact hebben op de verdere adoptie van blockchain binnen de zorgsector, aldus Global Market Insights. 

Het bureau voorspelt een gecombineerde groei van ruim 65 procent per jaar, tot en met het jaar 2025. Speerpunten voor deze groei zijn de verdere ontwikkeling van blockchain-technologieën in het algemeen ten aanzien van de optimalisatie van crisiszorg en de standaardisatie van procedures. 

Gunstige vooruitzichten

De bevindingen van Global Market Insights sluiten aan op eerdere berichtgevingen vanuit de marktonderzoekensector. In juli dit jaar kwam Acumen Research en Consulting al met een bericht dat zij verwachten dat blockchain-oplossingen in de gezondheidszorgsector steeds vaker ingezet zullen worden. Zij voorspellen een jaarlijkse groei van 48.1%.

Recente voorbeelden van blockchain-oplossingen die terrein winnen in de zorgsector zijn blockchain startup MediConnect die samen met de Ugandese overheid inzichtelijk maken welke medicatie er in het land is voorgeschreven. Zo krijgt de overheid inzichtelijk welke medicatie in de omloop is en is het makkelijker om de distributie van afwijkende geneesmiddelen tegen te gaan. 

In Amerika is er een pilot gestart waarin zorgsector startup SolveCare samen met Uber Health een samenwerking is aangegaan die het mogelijk maakt om samen zorgbehoevende patiënten te vervoeren. Met een dedicated app kunnen patiënten een rit bij Uber Health boeken, die aan alle wettelijke vereisten voldoet om als zorgtransport te mogen gelden. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo