Bitcoin

Blockchain start-up ELVN heeft derde Initial Exchange Offering (IEO) aangekondigd

De IEO staat op de agenda voor 25 september. ELVIN hoopt meer start-up kapitaal te innen om hun platform uit te breiden. 

ELVN is een messenger app die gebaseerd is op blockchain. Via ELVN kan je veilig bestanden uitwisselen van ongelimiteerde grote, video- en groep-chats houden en elkaar financieel belonen voor activiteit.

Het financieel belonen van activiteit is een ontwikkeling die nauw verbonden is met blockchain. Gebruikers kopen tokens die ze vervolgens kunnen inzetten om features aan te schaffen en andere gebruikers te belonen. ELVN's model lijkt op andere socialmedia-plaformen zoals Twitch, echter beloont de ELVN messenger ook de niet populaire gebruiker: zolang je actief gebruik blijft maken van het platform blijf je beloningen ontvangen.  

Wat is een IEO? 

Een IEO is hetzelfde als een Initial Coin Offering (ICO). Bij een ICO biedt de start-up zelf de munten direct aan bij de koper. Bij een IEO is de verkoop uitbesteed aan een exchange. In het geval van ELVN is dat Coinsbit exchange. Coinsbit hoopt binnenkort hun eigen 'CNB coin' uit te brengen. 

Blockchain privacy 

De tweede hoeksteen van ELVN is privacy. ELVN distantieert zich van conventionele social media waar keer op keer de privacy van de gebruiker in het geding is gekomen: door slechte beveiliging of door nadrukkelijk misbruik. ELVN beveiligt klantgegevens door blockchain-encryptie te gebruiken. 

Om de kwaliteit van de content te garanderen past ELVN ook censuur toe: vooral om jongere gebruikers van het platform te beschermen. Dit doet ELVN met algoritmen. 

Het gebruik van algoritmen is niet nieuw. In het verleden is de privacy van gebruikers onteerd door menselijk ingrijpen als een algoritme niet fatsoenlijk werkt. Het meest recentelijke voorbeeld is Apple's Siri. Hoe ELVN dit gaat inkaderen is niet bekend.


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws