Blockchain

Blockchain ingezet voor Zuid-Koreaanse handel

De overheid van Zuid-Korea is voornemend om door inzet van blockchain een fundament op te zetten waarmee de kosten die in de handel gemaakt worden met maar liefst 90% te verminderen. 

Zuid-Koreaanse Minister van Financiën, Hong Nam-ki, introduceerde de Zuid-Koreaanse plannen in het ‘Development Plan for Digital Trade’. In het plan komen technieken als blockchain, big data en artificial intelligence prominent naar voren om het gehele financiële ecosysteem van de Zuid-Koreaanse handel mee te digitaliseren. De plannen zouden in 2021 geformaliseerd moeten zijn. De Minister van Financiën van Zuid-Korea zegt hierover het volgende:

We zullen een digitaal handelsplatform bouwen, dat eenvoudig en gebruiksvriendelijk is opgezet, voor alle fases van export. Hieronder vallen onder meerdere contracten, douane-regelgeving en logistiek.

Blockchain verlaagt kosten met 90%

De Koreaanse overheid heeft ook een digitale handelsstichting opgericht, die in het leven is geroepen om e-commerce-export te promoten en om de tijd en kosten die gemoeid zijn met de financiële kant van handel te reduceren met maar liefst 90%.

Vice-minister van Handel en Industrie, Chung Seung-il, voegt toe dat deze initiatieven zijn gericht op Zuid-Korea’s marktpositie in de wereldwijde handelsmarkt en om de online export support te upgraden. Volgens hem maakt het initiatief de handel prettiger, door het integreren en voorzien van actuele informatie, aangevuld met een verbeterde support van diensten door de overheid en handelsorganisaties.

Zuid-Koreaanse mobiele provider op blockchain

Eerder schreven wij over Union Mobile die onlangs aankondigde dat zij hun blockchain project ELYNET wilden lanceren. Het project is erop gericht om middels blockchain-technologie de wereld van telecommunicatie eenvoudiger en efficiënt te maken. Ook een van de grotere banken in Zuid-Korea, KB Kookmin Bank, heeft aangegeven zijn pijlen op blockchain te zetten. 


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!