blockchain

Blockchain-ID’s vanaf 2020 in Azerbeidzjan

De republiek van Azerbeidzjan is van plan om voor het einde van het jaar een project af te ronden waarin een blockchain-gebaseerd digitaal identificatiesysteem opgeleverd wordt. 

Dit laat de directeur van de IT-afdeling van de Centrale Bank van Aerbeidzjan (CBA), Farid Osmanov, weten aan lokaal nieuwsmedium Trend News. Volgens hem wordt het nieuwe systeem in gebruik genomen in het eerste kwartaal van komend jaar. 

Transitie richting ‘open banking’

Volgens het bericht kondigde de directeur van de IT-afdeling de plannen aan tijdens zijn speech op het vierde International Banking Forum. Osmanov benadrukt de potentie die het systeem heeft in het kader van beveiliging van privacygevoelige gegevens die worden verstuurd naar kredietorganisaties, zoals banken, en om de procesvoering op afstand te kunnen reguleren.

De directeur geeft ook aan dat in eerste instantie de remote accounts geopend zullen worden voor particulieren en juridische entiteiten. In de laatste fase zal de financiële sector worden toegelaten op het platform, om de laatste stappen richting het voorkomen van het financieren van terrorisme en het witwassen van geld te voorkomen. Volgens Osmanov is het in gebruik nemen van het systeem een transitie richting het ‘open banking’ binnen Azerbeidzjan. 

Digitale roadmap volgens plan

Met de komst van het blockchain-platform is Azerbeidzjan hard op weg om de ambitieuze doelstellingen, die zij in hun eigen roadmap hebben gedefiniëerd, te realiseren. 

Alhoewel het CBA heeft aangegeven geen concrete plannen hebben om een centale digitale munteenheid in gebruik te nemen, wordt er wel aangegeven dat de winsten die traders behalen op hun cryptocurrency’s door de republiek zullen worden belast. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto