Blockchain bij Ford

Blockchain bij Ford om ‘groene kilometers’ te registreren

De Ford Motor Company is aan het overwegen om blockchain-technologie en geofencing in te zetten om zeer precies het aantal ‘groene kilometers’ te registreren wat afgereden wordt door zijn energie-efficiënte voertuigen. 

Analyse van échte voordelen van energiezuinige voertuigen

Ford kondigde aan dat het op zoek is naar een uitbreiding van Europese plug-in hybrid vehicle (PHEV) pilotproject naar Keulen in Duitsland. De Amerikaanse auto-ontwikkelaar riht zijn pijlen op blockchain om de échte voordelen van energiezuinige voertuigen te kunnen meten. Het gaat dan specifiek om de impact op het milieu door commerciële auto-eigenaren en bestuurders.

 De pilot, die ook getest zal worden op de straten van Londen en Valencia, zal negen Ford Transit Custom Plug-In Hybrid vans en één Tourneo Custom Plug-In Hybrid people-mover gaan testen in een verschijdenheid aan situaties in de echte wereld.  Door alle metadata op de blockchain weg te schrijven, hoopt Ford dat ze de positieve invloed van de vloot aan PHEV-voertuigen kunnen optimaliseren. De directeur van Ford Europa, Mark Harvey, zegt:

Ford is erop gebrand om nieuwe en nóg milieubewustere voertuigen te ontwerpen, die kunnen helpen in de uitdagingen die we ervaren op het gebied van onze mobiliteit in wereldsteden. [...] De plug-in hybrid-testen die we in samenwerking met de stad Keulen hebben ontworpen, zal erop gefocussed zijn om verdere electrificatie te stimuleren. Daarnaast zal het ons allen dichter bij elkaar brengen om onze gezamelijke doelstellingen omtrent de luchtkwaliteit van steden te verbeteren.

In Europese steden duiken steeds vaker milieu-zones op die ervoor moeten zorgen dat vervuilende voertuigen buiten de stadskern blijven. Ford hoopt met de pilot er aan bij te dragen dat regionale steden en het gemeentelijke bestuur ervan geholpen worden met het analyseren van de effectiviteit van die zones. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto