Bitcoin als munt

Bitcoin.com gaat de strijd aan met Coinbase en Binance

Bitcoin.com, een website die bekend staat om zijn informatie over de Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en algemene nieuwsitems over cryptocurrency's, heeft aangekondigd zijn eigen exchange te openen. Hiermee wilt Bitcoin.com de concurrentiestrijd aangaan met Coinbase en Binance.

Op 2 september is er een aankondiging gepubliceerd, waar werd aangegeven dat het platform vele cryptocurrency's zal aanbieden. Zo zal onder andere de populaire Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Tron ​​(TRX), Zcash (ZEC), Stellar (XLM) en EOS worden verhandeld. Daarnaast geeft Bitcoin.com het volgende aan:

Exchange.Bitcoin.com zal een markt hebben die domineert in basisvaluta's zoals Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en Tether (USDT).

Deense Chaudhry, de directeur van de aankomende exchange van Bitcoin.com, vertelde Decrypt dat de exchange hoopt te concurreren tegen de grotere en meer gevestigde beurzen. Daarnaast beweerde hij dat Bitcoin.com een van de meest vertrouwde namen in de markt is.

Om nieuwe gebruikers naar zijn exchange te lokken, biedt Bitcoin.com ook enkele promoties aan. Zo wordt er bijvoorbeeld beloofd dat nieuwe accounts betaald zullen worden om te handelen. Dit kan doordat er een negatieve 0,3% kosten per transactie wordt berekend voor de komende drie maanden.

Er zullen ook wat veranderingen plaats gaan vinden binnen Bitcoin.com zelf. Zo zal Stefan Roest de plaats innemen van Roger Ver als CEO. De heer Ver zal echter niet volledig verdwenen zijn, maar zal dienen als uitvoerend voorzitter van Bitcoin.com. Het is niet duidelijk welke taken Ver specifiek op zich zal gaan nemen.


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws